Po pirmadienio mačo Lietuvos krepšininkai keletą dienų treniruosis Kaune.

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė išvyks į Vitoriją (Ispanija), kur draugiškame turnyre penktadienį išmėgins jėgas su Slovėnijos, o šeštadienį – su Ispanijos krepšininkais.

Į šią išvyką komanda nesiveš įžaidėjo Arvydo Eitutavičiaus, kuris yra patyręs traumą. Anot K. Kemzūros, rinktinės personalas stebės, kaip greitai įžaidėjui pavyks išsigydyti ir tada komandos vadovai spręs, ar pasilikti krepšininką ekipoje.

Rinktinėje šiuo metu lieka Linas Kleiza, Tomas Delininkaitis, Jonas Mačiulis, Mindaugas Lukauskis, Martynas Gecevičius, Renaldas Seibutis, Martynas Pocius, Arvydas Eitutavičius, Tadas Klimavičius, Martynas Andriuškevičius, Paulius Jankūnas, Giedrius Gustas, Mantas Kalnietis,
Simas Jasaitis ir Robertas Javtokas.

Pasaulio krepšinio čempionatas Turkijoje startuos rugpjūčio 28-ą dieną. Lietuvos nacionalinė komanda D grupės varžybose Izmyro mieste susitiks su Ispanija, Kanada, N. Zelandija, Libanu ir Prancūzija.

Lietuvos rinktinės treneris: žaidžiame ne už Kemzūrą, o už Lietuvą

„Labai sunkus sprendimas, bet turėjome tai padaryti. Ilgai diskutavome. Donatas Motiejūnas nevažiuoja į Ispaniją. Mes jam padėkojome už darbą. Jam dar stipriai reikia sustiprėti. Pasiliksime su kitais dideliais žmonėmis“, – kalbėjo lietuvių treneris.

K. Kemzūra pripažino, kad jo Martynas Andriuškevičius ir Robertas Javtokas yra tikrieji penktieji numeriai.

„Dėl D. Motiejūno buvo trenerių susirinkimas. Apibrėžėme ratą, kurie žaidėjai yra po klaustuku. Sprendimas nebuvo priimtas lengva ranka. M. Andriuškevičius yra 2,18 cm ūgio, reikia permesti kamuolį per jo rankas. Martynas abiejose rungtynėse reikalo nesugadino“.

Lietuvos rinktinės treneris dėl traumos į turnyrą Ispanijoje neveža ir Arvydo Eitutavičiaus.

„Arvydas gydysis traumą. Jei ji gis greitai, aš jam noriu suteikti antrą šansą. Jis žaidė tik vienerias rungtynes ir neblogai atrodė. Į Ispanija važiuosime 14 žmonių“, – pastebėjo K. Kemzūra.

Lietuvos rinktinės trenerių štabas nori pakeisti įsivyravusius stereotipus.

„Reik perlaužti stereotipus, kai žmonės pripratę žaisti klubuose. Aš turiu savo sistemą. Žaidėjai visi supranta, nori pasirodyti kuo geriau ir tai jiems pakiša koją. Tą pakeisti – mano darbas. Laiko turime pakankamai prisitaikyti prie naujos sistemos ir naujos filosofijos. Varžybinis etapas tik prasideda. Darbingumui, norui, energijai, pastangoms aš neturiu pastabų. Apie galutinį 12-uką dar nelabai noriu kalbėti“, – teigė K. Kemzūra.

Lietuvos rinktinės treneris artimiausiose rungtynėse jau leis žaisti Linui Kleizai.

„Nuo kitų rungtynių įtrauksim Liną. Jis dabar dirba papildomai“, – sakė strategas.

Pasak K. Kemzūros, Jonui Valančiūnui po Europos jaunių čempionato žaisti planetos pirmenybėse neužteks nei fizinių, nei dvasinių jėgų.

„Jonas yra įtrauktas į išplėstinį 24 žaidėjų sąrašą. Jis ko gero ryškiausias jaunas talentas. Jam dar reikia nueiti ilgą kelią. Jonas turi išnaudoti savo talentą, o ne išvaistyti jį. Po Europos čempionato jam bus kabai sunku, truks fizinių ir dvasinių jėgų“, – kalbėjo treneris.

K. Kemzūra sakė, kad laukia 8 draugiškų rungtynių serija, per kurią dar visko gali nutikti.

„Dar daug laiko, beveik mėnuo. Donatui sakėm, kad būtų pasiruošęs sugrįžti. Čia nėra jokių asmeniškumų. Mes žaidžiame ne už Kemzūrą, o už Lietuvą“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją