„Su Panevėžiu yra pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Pagrindinė šio miesto problema - viešbučiai. LKF tikisi, kad Lietuvos krepšinio gerbėjai, kuriems nereikia viešbučių, išpirks iki 90 procentų bilietų į čempionato rungtynes Panevėžyje, todėl kitų komandų aistruoliams apgyvendinimo rūpesčių nekils“, - DELFI sakė M. Balčiūnas.

Pagal tokį pat principą Europos čempionato organizatoriai norėtų, kad Latvijos rinktinė savo grupės rungtynes žaistų Šiauliuose, kurie yra netoli nuo kaimynų valstybės sienos. Spėjama, kad latviai nupirks 70 procentų visų bilietų.

„Kol kas tai nėra oficialu, bet mes norėtume į Europos čempionato burtų traukimo procedūrą įtraukti išlygą, kad Lietuva ir Latvija nepatektų į vieną pogrupį. Pasiūlymas jau pateiktas „FIBA-Europe“ vadovams ir ten jis įvertinas palankiai. Tačiau tokiam sprendimui turi pritarti visų komandų - Europos čempionato dalyvių - nacionalinės federacijos“, - DELFI paaiškino M. Balčiūnas.

Senojo žemyno pirmenybių organizatoriai nenorėtų, kad į Panevėžio pogrupį patektų Slovėnijos rinktinė, kurios gausiam gerbėjų būriui ten būtų sunku rasti, kur apsistoti.

Europos čempionato burtų traukimo iškilmės yra numatytos 2011 metų sausio 30 d. Vilniuje.

Anot M. Balčiūno, formaliai išlygos dėl grupių formavimo ypatumų turėtų būti įteisintos prieš pat burtų traukimo ceremoniją.

„Tokia praktika – atsižvelgti į organizatorių pageidavimus – egzistavo ir anksčiau. Tiesiog norime maksimaliai išnaudoti situaciją“, – aiškino M. Balčiūnas.

Vienas LKF vadovų tvirtino, kad su Panevėžiu dėl teisės priimti Lietuvos rinktinę konkuravusių miestų savivaldybės pretenzijų dėl federacijos pasirinkimo neturi.

„Dėl pačios Panevėžio arenos yra visokių nuomonių – dviračių trekas gal ir nėra krepšinio atributas. Bet ką darysi, – kalbėjo M. Balčiūnas. – Kitų miestų valdžia jau informuota apie mūsų pasirinkimą. Nebus nuskriausta nei Klaipėda, nei Šiauliai – juk miestai žymiai didesnę naudą gaus iš atvykėlių, o ne lietuvių. Planuojame Klaipėdai patikėti tokias komandas kaip Ispanija ar Slovėnija, kurios atsiveža daug turistų“.

LKF generalinis sekretorius taip pat atskleidė, kad Lietuvos rinktinė turėtų atsidurti trečiame pagal pajėgumą komandų burtų krepšelyje.

2011 metų Europos čempionatas vyks rugpjūčio 31 d. - rugsėjo 18 d., Vilniuje (antro etapo varžybos), Kaune (atkrintamos varžybos ir finalas), Klaipėdoje (grupės varžybos), Šiauliuose (grupės varžybos), Panevėžyje (grupės varžybos) ir Alytuje (grupės varžybos). Turnyre dalyvaus 24 komandos, kurios burtais bus suskirstytos į 4 grupes po 6 ekipas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją