„Federacija iš savo pusės padarė viską, kad čempionatas įvyktų būtent Panevėžyje. Galutinis sprendimas – miesto politikų rankose. Miestas turi puikią areną, todėl mes per ateinančius penkerius metus įsipareigojame nuolatos rengti visų lygių krepšinio varžybas.

Kaip rodo tarptautinė patirtis, tai – renginiai, kurie sutraukia sutraukia didžiulius žmonių, o tuo pačiu ir pinigų srautus. Parama, kurios prašome, miestui sugrįš keleriopai“, – sakė M. Balčiūnas.

Krepšinio rungtynės, sutraukiančios minias sirgalių, būtų naudingos ne tik finansiškai. Jos būtų gera reklama miestui Lietuvoje ir užsienyje, Panevėžiui suteiktų naują pažangaus, sveiko, svetingo miesto veidą.

Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto vadovo M. Špoko teigimu, šis tarybos posėdis yra paskutinis šansas Panevėžiui apsispręsti: „Ilgiau laukti tikrai nebegalime. Nesinorėtų, kad miestas prarastų šansą, kuris vargiai kada dar pasitaikys. Panevėžys prarastų didelę šventę ir pajamas, kurias ji atneštų miestiečiams. Jei Tarybos politikai nesusitars su federacija, čempionatą teks perkelti į Kauną“.

Panevėžio tarybos posėdyje, sprendžiant bendradarbiavimo su LKF klausimą, numatytas atviras balsavimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją