CSKA ekipos stratego poste J. Kazlauskas pakeis Dmitrijų Šakuliną, kuris vyriausiuoju treneriu dirbo po to, kai dėl prasto pasirodymo Eurolygoje maskviečiai išsiskyrė su vos rugsėjį prie komandos vairo stojusiu Duško Vujosevičiumi.

„Tapęs treneriu dabar J. Kazlauskas turės pakankamai laiko pažinti dabartinius komandos žaidėjus. Rimtai žvelgiame į ateitį, tad naująjį strategą rinkomės kruopščiai ištyrę specialistų rinką. Jonas – patyręs ir motyvuotas treneris, pagarsėjęs mokėjimu sukurti subalansuotą žaidimą, žinantis, kaip dirbti su jaunimu. Taip pat buvo svarbu, kad J. Kazlauskas laisvai kalba anglų ir rusų kalbomis“, – teigė A. Vatutinas.

J. Kazlauskas paskutinį kartą klubą treniravo 2004-2006 metais, kai stovėjo prie Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija) vairo. 2000-2004 metais jis dirbo vyriausiuoju Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriu, o 1994-2000 treniravo Kauno „Žalgirį“, su kuriuo 1999-aisiais triumfavo Eurolygoje.

1997-2001 metais J. Kazlauskas buvo vyriausiuoju Lietuvos rinktinės treneriu, su kuria 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius. Specialistas taip pat dirbo su Kinijos (2004-2008) ir Graikijos nacionalinėmis komandomis (2009-2010). Iš pastarosios treneris pasitraukė po praėjusio pasaulio čempionato, pasibaigus kontraktui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją