Vienam iš Lietuvos krepšinio flagmanų sekmadienį teks susitaikyti su pirmu pralaimėjimu LKL pirmenybėse. Iki šiol „Žalgiris“ laimėjo visas septynerias šalies čempionato rungtynes, o titulą ginantis „Lietuvos rytas“ varžovus nubaudė penkis kartus.

„Žalgiriui“ tereikia teisingai pasirinkti ginklus

Pasak praeityje abi Lietuvos elitines komandas treniravusio J. Kazlausko, „Lietuvos ryto“ komanda pastaruoju metu ėmė demonstruoti progreso požymius, tačiau to gali nepakakti norint įveikti kauniečius jų pačių arenoje.

„Žalgiryje“ rungtyniaujantys Lietuvos rinktinės žaidėjai tebėra pakilę ant bangos, kuri juos nešė Pasaulio čempionate. Jie atrodo labai tvirtai psichologiškai.

Kitas „Žalgirio“ privalumas – komandoje yra daug žaidėjų, kurie gali imtis iniciatyvos. Prisiminus tai, kad šį sezoną patobulėjo ir vidurio puolėjas Mirza Begičius, kauniečiai turi užtektinai ginklų. Treneriams tereikia pataikyti renkantis tuos, kurie konkrečią dieną gali pasirodyti geriausiai“, – kalbėjo rugsėjį su Graikijos nacionaline rinktine išsiskyręs strategas.

Kauno ir Vilniaus komandų akistatos dieną 56-ą gimtadienį švęsiančiam J. Kazlauskui antrino ir jaunos kartos atstovas – Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinę ant aukščiausio Europos pirmenybių apdovanojimų pakylos laiptelio šią vasarą atvedęs Kazys Maksvytis. Jo teigimu, kol „Lietuvos rytas“ tik mėgina įsibėgėti, žalgiriečių žaidimas jau yra įgavęs pagreitį.

„Šiandien stipresnė komanda atrodo „Žalgiris”. Vilniečiai lipa iš duobės, kurioje buvo atsidūrę nuo sezono pradžios, ir lipa labai sparčiai. Turėtume išvysti įdomų LKL finalą, bet šiuo metu žalgiriečių forma tebėra geresnė”, – sakė K. Maksvytis.

Š. Jasikevičiui tapti mesiju – dar per anksti

J. Kazlauskas abejojo, ar šią savaitę prie Lietuvos čempionų stovyklos prisidėjęs įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius sekmadienį galėtų tapti lemiamu „Lietuvos ryto“ argumentu.

„Įdomu, kaip Š. Jasikevičius sustiprins komandą tiek psichologiniu aspektu, tiek savo asmeniniu indėliu. Vis dėlto sekmadienį jam turbūt dar bus per sunku atsiskleisti”, – spėjo J. Kazlauskas.

„Šarūnui dar reikia gerinti formą, todėl jo įtaka rungtynėms gali būti nebent psichologinė“, – svarstė K. Maksvytis, pasak kurio, „Lietuvos ryto“ sirgaliams pirmiausia derėtų laukti savo potencialo labiausiai neišnaudojančio australo Brado Newley geresnio žaidimo.

J. Kazlausko nuomone, pasitempti turėtų dauguma Vilniaus klubo krepšininkų.

„Gal tik jaunasis Jonas Valančiūnas gražiai atsiskleidė ir žaidžia vis galingiau. Be to, „Lietuvos rytui“ reikėtų pagerinti gynybą. Iki šiol ji neatitikdavo Eurolygos lygio.“

Lygiaverčių krepšininkų – netgi per daug

Analizuodamas komandų sudėtis, K. Maksvytis teigė, kad „Žalgirio“ pranašumai išryškėja atakuojančio gynėjo ir puolėjų pozicijose.

„Jie turi gerus pagrindinius žaidėjus ir lygiaverčius keitimus. Sutikčiau, kad „Žalgirio“ komplektacija šiemet stipresnė, be to, ir kauniečių pasiruošimas sezonui buvo geresnis“, – vertino jaunių rinktinės treneris.

J. Kazlauskas užsiminė, kad pajėgių atakuojančių gynėjų ir lengvųjų krašto puolėjų Kauno klubas turi netgi per daug.

„Ateityje, į rikiuotę grįžus Marcusui Brownui, gali kilti problemų skirstant žaidimo laiką“, – perspėjo krepšinio specialistas.

Vieni nori prisiminti pergales, kiti – pamiršti

Tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Žalgiris“ didžiojo krepšinio savaitę pradėjo pergalingai. Vilniečiai namuose sudorojo Zagrebo „Cibona“ (Kroatija) 90:62 ir nutraukė keturių nesėkmių Eurolygoje seriją.

Žalgiriečiai Kaune palaužė Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) 73:65. Tai buvo jau ketvirtoji „Žalgirio“ pergalė prestižinėje žemyno lygoje, po kurios laikinosios sostinės klubas išlaikė antrą poziciją A grupėje.

„Turime kuo greičiau pamiršti šią pergalę, nes sekmadienį laukia sunkios rungtynės. Norėdami tapti čempionais, turime jas laimėti. Tikiuosi, kad viskas bus gerai, nes komandoje puiki atmosfera, gera nuotaika, ir žaidėjai suras jėgų iškovoti dar vieną pergalę”, - žadėjo „Žalgirio” strategas Aco Petrovičius.

„Lietuvos ryto” snaiperis Martynas Gecevičius taip pat pabrėžė pirmojo Lietuvos grandų derbio psichologinę reikšmę.

„Su „Žalgiriu“ galime žaisti kad ir tris dienas iš eilės, ir vis tiek norėtųsi visas rungtynes laimėti. Tai yra principinė dvikova, – teigė gynėjas. – Žmonės kalba, kad „Žalgirio“ sudėtis dabar stipresnė, bet taip būdavo ir anksčiau. O mes su „prastesne“ sudėtimi pastaruosius du sezonus laimėdavome. Kaip yra iš tikrųjų, pamatysime sekmadienį.“

Kol kas neaišku, ar Kaune galės rungtyniauti „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Kenanas Bajramovičius. Bosnis prieš savaitę susižeidė pėdą.

Miglotos ir „Žalgirio“ gynėjo Martyno Pociaus, kuris mače su „Chimki“ pasitempė kojos raumenį, galimybės sekmadienį išbėgti į aikštę. Be to, Kauno ekipai tikrai nepadės įžaidėjas Aleksandras Čapinas – atlikus išsamius tyrimus penktadienį krepšininkui nustatytas klubo sąnario uždegimas, dėl kurio slovėnas negalės sportuoti bent tris savaites.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją