Ketina skųstis dėl pažeistų teisių

Pirmadienį priešpiet prie „Tiketos“ kasų sostinės „Siemens arenoje“ šurmuliavo maždaug dvidešimt krepšinio mėgėjų. Nors saugoti rimtį atsiųstas apsaugos darbuotojų ekipažas darbo neturėjo, vėžlio greičiu judančioje eilėje įstrigę vilniečiai neslėpė nepasitenkinimo bilietų platintojų darbu.

Apie 12 val. daugumą namuose žaisiančią Lietuvos rinktinę savo akimis pamatyti norinčių sirgalių jau buvo apskriejusi žinia, kad bilietų nelikę nei į A grupės turnyrą Panevėžyje, kur žais lietuviai, nei į antrojo etapo kovas Vilniuje, kur trenerio Kęstučio Kemzūros auklėtiniai rungtyniautų sėkmės atveju, nei abonementų visam čempionatui.

10 litų mokestį už galimybę dalyvauti išankstinėje prekyboje bilietais suploję sirgaliai piktinosi įsigiję tik katę maiše.

„Nusivylimas – didžiulis. Sumokėjome dešimt litų, už kuriuos nieko negauname. Kalbamės su draugais, kad reikės Vartotojų teisių apsaugos tarnybai skundą rašyti“, – DELFI sakė porą valandų eilėje bergždžiai prastypsojęs vaikinas.

Keistenybės: bilietų nebuvo vos prasidėjus prekybai

Viltys gyvai stebėti lietuvių mačus Panevėžyje žlugo net tiems aistruoliams, kurie pirmieji atskubėjo pirkti bilietų.

Vienas vilnietis pasijuto it šlapiu maišu trenktas, kuomet 10 valandą, vos atsidarius „Tiketos“ kasoms ir startavus prekybai, iš pardavėjos sužinojo, kad bilietų į Lietuvos rinktinės rungtynes Aukštaitijos sostinėje nebėra.

Nuo šešių ryto prekybos pradžios kantriai laukęs vyriškis neslėpė abejonių, ar čempionato organizatoriai bei bilietų platintojai su eiliniais šalies krepšinio sirgaliais pasielgė sąžiningai.

„Dar prieš prekybos pradžią sklandė gandai, kad į Lietuvos rinktinės rungtynes bilietų nebus. Galvojau, kad tai – tik propaganda... Pirmas atėjau prie kasos tikėdamas, jog tikrai gausiu bilietų, dar tikėjausi išsirinkti geresnes vietas. Tačiau teko stipriai nusivilti.

Girdėjau, kad bilietai atiteko įtakingiems žmonėms, rėmėjams. Keista, bet Lietuvoje dar ne tokie dalykai dedasi“, – pečiais traukė krepšinio gerbėjas.

Ima, ką duoda

Kol nekantresni aistruoliai pirmadienį keikdamiesi nuleido rankas ir pasitraukė iš savo vietų eilėse prie kasų, kiti toliau lūkuriavo neprarasdami vilties nusipirkti brangesnių bilietų į čempionato atkrintamąsias varžybas Kaune.

„Siemens arenoje“ dirbo vos dvi iš šešių „Tiketos“ kasų, nors bendrovės atstovai iš anksto tvirtino laukiantys didžiulio sirgalių ažiotažo. Todėl veik nejudančioje eilėje trypčiojantys sostinės gyventojai galėjo tik godžiai klausytis iš lūpų į lūpas perduodamų gandų apie laiminguosius, tai vienoje, tai kitoje miesto vietoje įsigijusius bilietų.

„Kur davė, ten ir teko pirkti. Į norimas rungtynes patekti nepavyko, nes ašaros tų bilietų telikę. Sunku net patikėti, koks anšlagas“, – sakė vienas iš nedaugelio sirgalių, po kelių valandų laukimo pagaliau pasukęs nuo kasos saujoje gniauždamas keletą čempionato bilietų.

DELFI jau rašė, kad pirmadienį ryte ne ką geriau sekėsi ir aistruoliams, mėginusiems pirkti bilietus internete: esą dėl didžiulio klientų srauto užstrigo „Tiketos“ internetinis puslapis. Platintojų sistema vėl ėmė funkcionuoti tik tuomet, kai geidžiamiausių bilietų prekyboje jau nebuvo likę.

Primename, kad nuo pirmadienio pirmieji bilietus įsigyti gali krepšinio aistruoliai, nepagailėję 10 litų ir užsiregistravę į čempionato sirgalių klubą („EuroBasket 2011 Fan Club“). Viešoji prekyba bilietais, kurios metu juos pirkti galės visi norintys, prasidės ketvirtadienį, 10 val. ryto.

Iš viso planuojama parduoti maždaug 100 tūkst. bilietų, kurių 70 proc. bus pasiūlyta Lietuvos rinkai.

Europos pirmenybės vyks rugpjūčio 31 d. - rugsėjo 18 d. Grupių etapo varžybas priims Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys ir Alytus, antrasis etapas vyks Vilniuje, o atkrintamosios varžybos ir finalas bus sužaisti Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją