Pasirengimo cikle mūsiškiams tai buvo jau trečias laimėtas mačas iš eilės. Praėjusį šeštadienį Lietuvos krepšininkai 91:59 sutriuškino Suomijos rinktinę, o pirmadienį po pratęsimo 93:84 nugalėjo čekus.

Šeštadienį lietuvių laukia dar vienas solidus jėgų patikrinimas – rungtynės su dabartine pasaulio čempione, varžybų Vitorijoje šeimininke Ispanija.

Turnyras Vitorijoje sekmadienį baigsis ispanų ir slovėnų susitikimu.

Pasaulio krepšinio čempionatas Turkijoje startuos rugpjūčio 28-ą dieną. Lietuvos nacionalinė komanda D grupės varžybose Izmyro mieste susitiks su Ispanija, Kanada, N. Zelandija, Libanu ir Prancūzija.

Slovėnai B grupėje kausis su Brazilijos, Kroatijos, Irano, Tuniso ir JAV rinktinėmis.

Rungtynės

Lietuvos rinktinės gretose mačui neregistruoti buvo Giedrius Gustas ir Martynas Pocius.

Susitikimą sėkmingiau pradėjo Slovėnijos krepšininkai. Mūsiškių gretose taškus renkant tik Linui Kleizai, slovėnai pirmavo 4:7. Tačiau lietuviai greitai pagavo ritmą ir po Roberto Javtoko dvitaškio bei Manto Kalniečio tolimo šūvio greitai išlygino santykį (9:9).

Netrukus Mantas išvedė mūsiškius į priekį, o R. Javtokas ir L. Kleiza skirtumą didino (14:9) – spurtas 12:2. Vėliau žaidimas išsilygino ir Lietuvos komandą visą laiką turėjo 2-4 taškų persvarą.

Tik kėlinio pabaigoje Sani Bečirovičius pelnė dvitaškį su bauda, o dar tolimas Gorano Dragičiaus metimas leido jiems vėl išsiveržti pirmyn (21:23).

Antrojo ketvirčio pradžioje lietuviai sėkmingai gynėsi, tačiau puolime stigo taiklių metimų (24:25). Netrukus Boštjanas Nachbaras smeigė tritaškį, Primožas Brežecas pataikė iš arčiau ir slovėnai ėmė tolti, o K. Kemzūra prašė minutės pertraukėlės (24:30).

Po pasitarimo situacija pagerėjo – R. Javtokas dukart krovė kamuolį iš viršaus, per visą aikštę prasiveržė Jonas Mačiulis ir lietuviai išlygino rezultatą (30:30). Lygus žaidimas tęsėsi ir per likusią antrojo kėlinio dalį, o paskutinėmis sekundėmis Slovėnijos atsarginių žaidėjų suolelis padarė dovaną mūsiškiams – pasiginčijo su mačo arbitru ir gavo techninę pražangą.

Martynas Gecevičius sumetė baudas, dar du taškus pridėjo Paulius Jankūnas, bet G. Dragičius vos per 6 sekundes pranėrė pro visą užsnūdusią Lietuvos komandos gynybą ir įpusėjus rungtynėms mūsų šalies ekipa pirmavo tik 40:38.

Trečiąjį kėlinį slovėnai pradėjo pelnydami 5 taškus iš eilės ir jų spurtą nutraukė tik L. Kleizos dvitaškis (42:43). Po greitos kombinacijos Lietuvos komandą į priekį tolimu metimu išvedė M. Gecevičius (46:45), bet Samo Udrihas atsakė tuo pačiu, o G. Dragičius taikliai atakavo iš vidutinės distancijos (46:50).

Aktyvesnė Lietuvos krepšininkų gynyba ir greitas puolimas leido laimėti atkarpą 7:0 – mūsų šalies komanda vėl buvo priekyje (53:50). Netrukus R. Javtokas pataikė dvitaškį ir pridėjo tikslų baudos metimą (56:51).

Simo Jasaičio baudos ir Mindaugo Lukauskio tritaškis leido Lietuvos komandai įgyti 6 taškų pranašumą (60:54, 65:59), tačiau ketvirčio pabaigoje Slovėnijos krepšininkai šiek tiek priartėjo (67:63).

Ketvirtasis kėlinys vėl sėkmingiau prasidėjo varžovams, kurie išlygino santykį (67:67). Mūsiškius išjudinti bandė tritaškį pataikęs Tadas Klimavičius, bet Slovėnijos rinktinė ketvirčio viduryje persvėrė rezultatą savo naudai (72:73).

Po minutės pertraukėlės Lietuva vėl buvo priekyje, kai pirmuosius savo taškus nuo tritaškio linijos pelnė Tomas Delininkaitis (75:73), tačiau varžovai greitai nusvėrė svarstykles į priešingą pusę (75:77).

Dar vienas tolimas T. Delininkaičio šūvis leido išlyginti rezultatą (79:79), likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes, o prasidėjus priešpaskutinei minutei M. Kalnietis tritaškiu Lietuvai suteikė pranašumą (84:81).

G. Dragičius baudos metimais sušvelnino santykį, vėliau J. Mačiulis ir Hasanas Rizvičius pelnė tik po tašką (85:84). Likus žaisti 30 sek. M. Kalniečio tolimas metimas buvo netikslus, bet mūsiškiai sėkmingai apsigynė.

Pražanga stabdytas L. Kleiza pataikė tik vieną baudos metimą (86:84), o varžovams jų atakai liko 9,9 sek. Tačiau per šią atkarpą Slovėnijos krepšininkai taip ir nesurezgė rezultatyvaus išpuolio ir Lietuvos rinktinė iškovojo dar vieną pergalę.

Trenerio Kęstučio Kemzūros komentaras:

Lietuvos rinktinei taškus pelnė: Robertas Javtokas 14, Linas Kleiza 13, Paulius Jankūnas 11, Mantas Kalnietis 9, Martynas Gecevičius 7, Tomas Delininkaitis 6, Mindaugas Lukauskis, Simas Jasaitis ir Tadas Klimavičius po 5, Martynas Andriuškevičius 4, Jonas Mačiulis 3, Renaldas Seibutis ir Arvydas Eitutavičius po 2.

Slovėnijos rinktinei taškus pelnė Goranas Dragičius 21, Boštjanas Nachbaras 15, Sani Bečirovičius 14, Primožas Brežecas 11, Jaka Lakovičius ir Hasanas Rizvičius po 5, Urošas Slokaras ir Gašperas Vidmaras po 4, Samo Udrihas 3, Goranas Jagodnikas 2.

Lietuvos rinktinės puolėjo L.Kleizos komentaras:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją