„Pirmas įspūdis – tikrai geras. Man patinka miestas, komanda. Viskas puiku. Neseniai atvykau ir net nespėjau deramai išsimiegoti, iškart teko vykti į treniruotę. Šiek tiek sudėtinga po kelionės sportuoti, bet pailsėsiu ir viskas bus gerai“, – sako 21 metų O. Samhanas.

211 cm ūgio amerikietis teigė kol kas visus naujuosius komandos draugus matantis pirmą kartą.

„Komandoje nieko nepažinojau ir visus matau pirmą kartą. Kol kas su kitais amerikiečiais – Marcusu Brownu ir Travisu Watsonu – nebendravau, nors gyvename toje pačioje JAV dalyje“, - sako O. Samhanas.

Legionierius iš JAV, kuris į Kauną atvyko su tėvu egiptiečiu, teigė nejaučiantis baimės pirmą kartą išvykęs iš Jungtinių Valstijų bei trokšta įrodyti ką gali.

„Aš tikrai esu laimingas – puiki lyga, puiki komanda, puikūs treneriai, puiki šalis. Aš esu laimingas būdamas „Žalgirio“ dalimi ir trokštu pergalių. Jokios baimės nejaučiu, nors tai man bus pirmas profesionalus sezonas. Nėra ko bijoti – reikia laimėti“, – užtikrintai kalbėjo O. Samhanas.

Praėjusį sezoną NCAA čempionate O. Samhanas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 21,3 taško, atkovodavo po 10,9 kamuolio ir blokuodavo po 2,9 varžovo metimo.

Puolėjas šį pavasarį baigė „Saint Mary‘s“ universitetą, kurio „Gaels“ komandai NCAA pirmenybėse atstovavo 4 metus.

Taip pat O. Samhanas teigė gerokai nustebęs sužinojęs, kad Lietuvoje termometro stulpelis laikosi pakilęs virš 30 laipsnių padalos.

„Man sakė, kad čia šalta. Melavo. Čia karščiau nei Kalifornijoje. Tai mane nustebino. Prisivežiau žieminių rūbų, o čia karščiau nei pragare“, - juokėsi O. Samhanas.

„Žalgiris“ keletą savaičių treniruosis Kaune, vėliau persikels į Palangą. Rugsėjo 16-18 d. kauniečiai išvyks į turnyrą Prancūzijoje, kur susitiks su Ispanijos ir Prancūzijos čempionais. Keturių komandų turnyre kartu su „Žalgiriu“ žais Vitorijos „Caja Laboral“, Šolė „Basket“ ir Le Mano „Sarthe Basket“ ekipos.

Žalgiriečių pasiruošimo sezonui planuose ir Aleksandro Gomelskio taurės varžybos. Turnyras Maskvoje įvyks spalio 2-3 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją