Pirmadienį Vasilijaus Karasiovo auklėtiniai dar kovos dėl garbės mače su turkais, tačiau bet kokiu atveju jiems pirmenybės jau yra baigtos.

Nenuostabu, kad po tokio fiasko Rusijos rinktinės ateitimi itin susirūpino televizijos kanalo „NTV+“ krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis, kuris yra legendinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus.

Jis ne tik negailėjo kritikos savo tautiečiams už bedantį ir bedvasį žaidimą, bet ir ragino Rusiją kuo greičiau kreiptis į FIBA organizaciją su vardinio kvietimo į 2014 metų pasaulio čempionatą Ispanijoje prašymu.

„Taigi, ką turime - Suomijai mes taip pat pralaimėjome. Gaila, neužteko nei jėgų, nei sėkmės, nei proto. Kažkam pasirodė, kad mūsiškiai šį kartą atrodė geriau nei šeštadienį prieš Švediją. gal ir taip. Bet kieno naudai švieslentėje degė rezultatas? Jei rusai būtų laimėję 87:76, aš būčiau džigą šokęs arba tvistą. O dabar... Po tokio rinktinės pasirodymo liko tik kartus skonis.

Žaidėjams reikia užmiršti viską kaip košmarišką sapną ir tai padaryti kuo greičiau. V. Karasiovui, kuris Slovėnijoje gavo į nosį, būtina padaryti išvadas apie savo, kaip trenerio, meistriškumą. Tikiuosi, Vasilijus sugeba mokytis iš savo klaidų - juk iš jų visada geriau mokytis nei iš svetimų

O Rusijos krepšinio federacijai reikia bet kokiomis priemonėmis kuo skubiau pradėti kalbas su FIBA dėl vardinio kvietimo į kitų metų pasaulio čempionatą. Jeigu nepavyks, tada visais diplomatiniais būdais stengtis, kad 2015 m. Europos pirmenybėms būtų suteiktas olimpinių žaidynių atrankos turnyro statusas. Blogiausiu atveju - patekti į tarpžemyninį atrankos turnyrą, kuris vyks 2016 metų vasarą. Negalime likti be kitos olimpiados. Reikia kažką padaryti, kad FIBA nežiūrėtų į mus kaip į „slabakus“, - Sovetskij sport“ aiškino V. Gomeslkis.

DELFI primena, kad 2014 m. pasaulio krepšinio čempionatas vyks Ispanijoje - nuo rugpjūčio 30 iki rugsėjo 14 d.

Šiuo metu Slovėnijoje vykstančiose Europos pirmenybėse bilietą į planetos čempionatą iškovos šešios geriausios komandos, neįskaitant būsimos turnyro šeimininkės Ispanijos. Be to, FIBA dar pasilieka teisę išdalinti keturis vardinius kvietimus („wild card“), į kuriuos pretenduos visos tiesiogiai nepatekusios rinktinės.

Tiesa, reikia pažymėtini, kad rusai į Slovėniją atvyko be ryškiausių savo žvaigždžių - Viktoro Chriapos, Andrejaus Voroncevičiaus, Andrejaus Kirilenkos, Timofejaus Mozgovo ir kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)