Susidariusią situaciją vietoje aiškinosi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Jis portalą DELFI informavo, kad rinktinei siunčiamas kitas lėktuvas.

„Naujausios žinios iš Kauno oro uosto yra tokios: Lietuvos rinktinė grįžta į Kauną ir nakvos viešbutyje. Skrydis į Slovėniją numatomas antradienį 10 val. ryte“, - pranešė LKF.

Kiek anksčiau rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis portalui DELFI pasakojo, kad pirmadienį rinktinei atsisėdus į lėktuvą, jo įgula pranešė, kad kilo techninių nesklandumų su vienu iš variklių ir visų buvo paprašyta išlipti. Išlaipinti keleiviai ramiai laukė išvykimo salėje.

Puolėjas Jonas Mačiulis neprarado geros nuotaikos ir džiaugėsi, kad lėktuvas sugedo būdamas ant žemės, o ne ore.

Planuota, kad užsakomuoju reisu turėję skristi lietuviai pirmadienį Liublianoje nusileis apie 22 val., tačiau dabar tai įvyks tik antradienį.

Iš Slovėnijos sostinės lietuviai pajudės Jesenicės link. Būtent čia, vos 13,5 tūkst. gyventojų turinčio miesto, arenoje vyks B grupės, kurioje žais Lietuva, Serbija, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina, Makedonija ir Latvija, kovos.

„Išvykstame pakankamai normaliai nusiteikę. Dar šiandien turėjome treniruotę. Pasikalbėjome apie visus tuos atsipalaidavimus. Čia, iki lėktuvo, dar paskutinė vieta išsibučiuoti, atsisveikinti su draugais ir pažįstamais. Dar mintys gal kažkur aplinkui, bet ten jau viskas - turime susikaupti, jokio atsipalaidavimo. Aišku stengsimės parodyti ką galime geriausio. Kaip jau išeis, taip ir matysime“, - prieš išvyką teigė komandos vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas.

Prieš išvyką į Slovėniją J. Kazlauskas prisiminė ir tuos žaidėjus, kurie nepateko į galutinį dvyliktuką.

„Man visi jie brangūs, nes įdėta dalis energijos, nervų. Antras dalykas – jie jauni krepšininkai. Jei ir toliau taip dirbs, kaip iki šiol – jie bus šioje komandoje. Su visais buvo sunku atsisveikinti. Su Adu Juškevičiumi atsisveikinome prieš pat autobusą – jis dar dalyvavo paskutinėje treniruotėje. Čia ne tik žaidėjui sunku. Sunku ir treneriui, ir draugams. Bet visada taip būna ir tie atsisveikinimai yra patys skausmingiausi“,- teigė strategas.

Pirmame Europos čempionato ture mūsiškiai trečiadienį 22 val. susitiks su Serbijos atstovais.

„Pats rimčiausias varžovas, koks tik gali būti. Labai disciplinuota komanda, labai gerai sukomplektuota. Turi daug stiprių pusių, turi Nenadą Krstičių baudos aikštelėje. Pirmos rungtynės ir jau pats rimčiausias išbandymas“, - sakė treneris.

Primename, kad prieš Senojo žemyno pirmenybes J. Kazlausko auklėtiniai laimėjo 11 iš 12 draugiškų mačų: vienintelę nesėkmę lietuviai patyrė Akropolio taurės turnyre, kai 62:80 nusileido šeimininkams graikams.

Sekmadienį Lietuvos rinktinė Kaune tik po pratęsimo 88:83 palaužė Gruzijos krepšininkus.

Lietuvos rinktinės grupės rungtynių tvarkaraštis:

Rugsėjo 4 d., trečiadienis: Serbija – Lietuva, 22 val.

Rugsėjo 5 d., ketvirtadienis: Lietuva – Makedonija, 22 val.

Rugsėjo 6 d., penktadienis: Latvija – Lietuva, 18 val. 45 min.

Rugsėjo 8 d., sekmadienis: Lietuva – Juodkalnija, 22 val.

Rugsėjo 9 d., pirmadienis: Lietuva – Bosnija ir Hercegovina, 18 val. 45 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (423)