„Gana. Mano kūnas yra sudaužytas ir aš esu pavargęs fiziškai. Nors krepšinyje jokio amžiaus limito nėra, kiekvienas supranta, kada ateina jo laikas. Noriu daugiau laiko praleisti su šeima, nes paskutinius 15 metų gyvenau ant lagaminų“, - pareiškė Ž. Ilgauskas, kuriam taip nė karto ir nepavyko užsimauti NBA čempiono žiedo.

Lietuvis su „Heat“ ekipa buvo sutaręs dėl dar vienerių metų ir 1,4 mln. JAV dolerių vertės kontraktą, bet prasidėjus NBA lokautui pakeitė savo nuomonę.

Karjerą pradėjęs Kauno „Atlete“ Ž. Ilgauskas Lietuvoje žaidė vos trejus metus (1993-1995-ais) ir tris kartus tapo LKL vicečempionu.

Vėliau 221 cm ūgio 118 kg svorio „centras“ pravėrė duris į NBA lygą, nes 1996 metais jį 20-u šaukimu naujokų biržoje pakvietė Klivlando „Cavaliers“ komanda. Joje Ž. Ilgauskas žaidė 14 sezonų, o 2010-ais perėjo į Majamio „Heat“ gretas.

Lietuvis 2007 ir 2010 metais žaidė NBA finaluose, bet abu kartus jo komandos pralaimėjo.

Ž. Ilgauskas du kartus (2003 ir 2005 metais) dalyvavo ir NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)