Tuo metu dauguma „Žalgirio“ krepšininkų dar buvo viešbučio lovose. Už gero pusvalandžio jų laukė pusryčiai. Vietoj žadintuvo žalgiriečius iš lovų pakėlęs žemės drebėjimas buvo pagrindinė žaidėjų ir trenerių pokalbių tema prie pusryčių stalo.

„Dar niekada nėra buvę taip, kad atsikelčiau dėl žemės drebėjimo“, - įspūdžiais dalinosi „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis.

Tomas Delininkaitis socialiniame tinkle juokavo, kad „pasaulio pabaiga artėja“.

Nepaisant netikėto sukrėtimo kauniečių grafikas Italijoje nepasikeitė. Vidurdienį vietos laiku Kauno „Žalgiris“ surengs treniruotę „Desio“ sporto rūmuose. Vakare 21.45 val. Lietuvos laiku žalgiriečių laukia Eurolygos TOP-16 etapo antros rungtynės su Kantu „Bennet“ komanda.

Žemės drebėjimas įvyko 9 val. 06 min. vietos (10 val. 06 min. Lietuvos) laiku netoli šiaurinio Italijos Redžijo Emilijos miesto. Jo židinys buvo 33 km gylyje, nurodė Italijos geofizikos institutas.

Žemės drebėjimas, po kurio sekė silpnesni pakartotiniai smūgiai, taip pat buvo juntamas Italijos finansų sostinėje Milane, kur daug žmonių jau buvo atėję į darbą.

Civilinės saugos vadovybė savo pranešime spaudai nurodė, kad pranešimų apie sužeistus žmones ar padarytą žalą kol kas nėra.

2009 metais centrinį Italijos Lakilos miestą supurčius 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimui, žuvo beveik 300 žmonių.