Sekmadienio rungtynėms nebuvo registruotas virusą pasigavęs ir sunegalavęs Marko Popovičius.

Antrajame kėlinyje "Žalgiris" buvo atitrūkęs 10 taškų skirtumu, tačiau CSKA ne tik pavijo, bet persvėrė rezultatą. Visgi rungtynių pabaigoje "Žalgiris" sugebėjo susikrauti dviženklę pervsarą - 76:66.

Rungtynės

1 kėlinys

"Žalgirio" startinis penketas: Paulius Jankūnas, Rimantas Kaukėnas, Jeffas Foote'as, Mindaugas Kuzminskas ir Ibrahimas Jaaberas.

Rungtynes taikliu dvitaškiu pradėjo M. Kuzminskas - 2:0. Į tai buvęs žalgirietis Sonny Weemsas atsakė tritaškiu - 2:3.

Įpusėjus kėliniui svečiai po to pačio S. Weemso tritaškio CSKA įgijo 4 taškų persvarą - 6:10.

Tačiau žalgiriečiai atsitiesė po nesėkmingos žaidimo atkarpos - po P. Jankūno baudos metimų 14:10.

Likus beveik 3 min. iki ketvirčio pabaigos Aleksandras Kaunas rezultatą nuo baudų metimų linijos išlygino - 14:14.

Iki kėlinio pabaigos "Žalgiris" įgijo 2 taškų persvarą - 19:17.

2 kėlinys

Antrą ketvirtį taikliu tolimu metimu pradėjo Oliveris Lafayette'as - 22:17. Bet jau kitoje atakoje tuo pačiu atsakė ir Aaronas Jacksonas - 22:20.

Tritaškių šou tęsėsi ir toliau, kai pataikė ir "Žalgiris", ir CSKA - 25:23. Netrukus "Žalgiris" pelnė 5 taškus be atsako - 30:23.

Įpusėjus kėliniui po Kšyštofo Lavrinovičiaus ir Pauliaus Jankūno dvitaškių "Žalgiris" pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą - 36:26. Tačiau CSKA pelnius 4 taškus be atsako Joanas Plaza buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės - 36:30.

S. Weemsas ir toliau jautėsi kaip namie - po dar vieno amerikiečio tritaškio skirtumas ištirpo jau iki 3 taškų - 38:35.

Kėlinio pabaigoje "Žalgiris" apmaudžiai suklydo ir leido varžovams priartėti 43:41.

Beje, per rungtynių pertrauką buvo apdovanotas milijoninis "Žalgirio" arenos lankytojas.

3 kėlinys

Antroje rungtynių dalyje "Žalgirio" sąskaitą atidarė J. Foote'as - 45:41.

Sužaidus 3 minutes Nenadas Krstičius dėjimu sumažino atsilikimą - 47:45.

Likus 3 min. iki ketvirčio pabaigos komandas, po Milošo Teodosičiaus baudos metimų, skyrė tei patys du taškai - 51:49.

Po minutės prie baudų metimų linijos stojęs A. Kaunas sumažino skirtumą iki minimumo - 51:50.

Kitoje atakoje suklydo ir vėliau prasižengė Tremmelis Dardenas, o baudos metimais A. Kaunas rezultatą išlygino - 51:51.

"Žalgiris" atakavo netaikliai, tuo tarpu Vladimiras Micovas šovė iš toli - 51:54.

Nuo baudų metimo linijos Vytenis Lipkevičius skirtumą sušvelnino - po 30 žaidimo minučių 53:54.

4 kėlinys

Paskutinį kėlinį tritaškiu pradėjo K. Lavrinovičius, išvesdamas "Žalgirį" į priekį - 56:54. S. Weemsas pataikęs abu baudos metimus rezultatą išlygino (56:56).

R. Kaukėnas pataikė du taškus su pražanga - 59:56. Tačiau jau kitoje atakoje veteranui teko smūgis į veidą, po kurio krepšininkas buvo priverstas sėsti ant suolo.

4 taškus iš eilės pelnęs K. Lavrinovičius privertė "Žalgirio" areną šėlti - 65:58.

Tačiau CSKA, daugiausiai baudos metimų dėka, vėl priartėjo - likus 4 min. 65:62.

Likus dviems minutėms D. Lavrinovičius pelnė du taškus, o netrukus stojo ir prie baudos metimų linijos - 69:62.

Likus pusantros minutės N. Krstičius baudos metimais skirtumą sušvelnino - 69:64. Tačiau du taškus vėl pelnė D. Lavrinovičius - 71:64. "Žalgiris" pergalingai užbaigė rungtynes ir šventė pergalę - 76:66.

"Žalgiris": Kšyštofas Lavrinovičius 19, Rimantas Kaukėnas 12, Mindaugas Kuzminskas 8, Tremmellas Dardenas, Ibrahimas Jaaberas ir Paulius Jankūnas po 7, Darjušas Lavrinovičius ir Jeffas Foote'as po 5, Oliveris Lafayette'as 3, Vytenis Lipkevičius 2, Mario Delašas 1, Adas Juškevičius 0.

CSKA: Sonny Weemsas 13, Nenadas Krstičius 11, Viktoras Chriapa 8.

Komentarai

„Tai buvo labai geros rungtynės. „Žalgiris“ šiandien žaidė puikiai, o šiais metais Kauno klubas, matyt, yra stipresnis nei pernai. „Žalgiris“ tiesiog puikiai gynėsi, pataikė aukštaūgiai ir laimėjo. Buvo puiku sugrįžti į Kauną. Mano manymu, „Žalgirio“ fanai yra geriausi Europoje“, - po rungtynių sakė pernai „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs, o dabar Maskvos klubui atstovaujantis S. Weemsas.

„Arenoje buvo puiki atmosfera. Atrodė, kad žaidžiame sezono pabaigoje, o ne pradžioje. Rungtynių tempas buvo puikus. Sveikinu „Žalgirį“, kuris puikiai sužaidė lemiamą kėlinį ir šventė pergalę. Rungtynių baigtį nulėmė keli epizodai, kai nepavyko apsiginti nuo brolių Lavrinovičių metimų. Taip pat mes neatkovojome kelių svarbių atšokusių kamuolių. Be to, šiandien mes prastai atakavome“, - spaudos konferencijoje kalbėjo CSKA strategas Etore Messina.

„Visų pirma esu laimingas, kad nugalėjome tokią galingą komandą, kaip CSKA. Svarbiausia, kad mes tikime savo žaidimo filosofija. Puiku, kad mes kovojome su visais, nesvarbu kas mūsų varžovai. Dėl ligos nebuvo mums labai svarbaus Marko Popovičiaus, tačiau mes kovojome ir atidavėme visas jėgas. Taip, bus pralaimėjimų, gal ir labai greitai, tačiau mes turime kovoti. Po tiek pergalių iš eilės mūsų žaidėjai gali pradėti galvoti, kad mes Los Andželo „Lakers“ ir Čikagos „Bulls“. Mes esame „Žalgiris“, turime dirbti toliau ir jausti malonumą žaisdami“, - po rungtynių sakė J. Plaza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (461)