Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, prieš Lietuvos rinktinės ir „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos rungtynes vykusiame skulptūros atidengimo renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus ir premjeras Gediminas Kirkilas. Krepšininkus bei susirinkusiuosius į iškilmingą renginį taip pat sveikino prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas bei Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.

Prezidentas V. Adamkus savo kalboje palinkėjo jaunajai kartai eiti keliu tų vyrų, kurių pavardės iškaltos skulptūroje ir kuriais didžiavomės bei didžiuosimės.

Ministras pirmininkas G. Kirkilas renginyje dėkojo skulptūros autoriui bei teigė, kad neįsivaizduoja geresnės išraiškos tautos pasididžiavimui – krepšiniui.

Skulptūros, kurios autorius Tadas Gutauskas, kompoziciją sudaro ant penkių kolonų iškeltas nerūdijančio plieno veidrodinis rutulys. Įspūdingų matmenų – 6 metrų aukščio ir 30 tonų svorio – figūrai granitas atgabentas iš Kinijos.

LKF prezidentas V. Garastas pažymėjo, jog tokia skulptūra krepšiniui yra pirmoji ne tik Lietuvoje, tačiau ir visoje Europoje.

Skulptūroje krepšiniui buvo iškaltos 37-ių krepšinio aikštelėse pasižymėjusių asmenų sąrašas - 24 krepšininkai, 8 krepšininkės ir 5 treneriai. Krepšinio aistruoliai internetu juos rinko iš 85 pretendentų sąrašo, kurį sudarė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovai. Sąrašas formuotas, atsižvelgiant į komandų pergales nuo 1922-ųjų, iškovotas dėvint Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Kas ketverius metus skulptūroje bus iškalamos naujos krepšininkų pavardės ir Lietuvos krepšinio istorijai reikšmingi įvykiai, todėl savo vertės ji nepraras ir ateityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją