– Dainiau, kokia priežastis nulėmė, kad vėl pasirinkote „Žalgirį“? – „Kauno diena“ paklausė D. Šalengos.

– Širdyje jau seniai esu žalgirietis, tai – mano komanda, todėl nedvejodamas priėmiau kvietimą į ją grįžti. Visada norėjau su „Žalgiriu“ išsiskirti baigęs savo sportinę karjerą, o ne dėl dopingo skandalo. Labai džiaugiuosi, kad vėl atsirado galimybė žaisti krepšinį aukščiausiu lygiu ir viename garsiausių Europos klubų.

– Buvote vienas „Rūdupio“ lyderių, bet ar jums nebus sunku pritapti dabartiniame „Žalgiryje“?

– Didelių problemų neturėtų kilti. Gerai pažįstu daugumą dabartinių žalgiriečių, su kuriais man teko žaisti – ir kaip krepšininkus, ir kaip žmones. Su kitais partneriais tikiuosi irgi surasti bendrą kalbą. Man teko žaisti ir Serbijos krepšinio specialistų treniruotose komandose, žinau jų žaidimo filosofiją, todėl tikiuosi, kad greitai suprasiu, ko iš manęs reikalaujama.

– Kokį vaidmenį jūs įsivaizduojate šioje komandoje?

– Esu tas krepšininkas, kuris žaidžia ne dėl savo asmeninės statistikos, o komandai. Kai nepavyksta prisidėti taškais, jų stygių stengiuosi kompensuoti kitais žaidimo veiksmais – gera gynyba, rezultatyviais kamuolio perdavimais, kova dėl kamuolio. Man svarbiausias dalykas – komandos pergalė. Stengsiuosi būti naudingas „Žalgiriui“.

Komentaras

Vladimiras Romanovas, „Žalgirio“ klubo savininkas:

Dainius Šalenga nepalūžo, kai pusei metų buvo diskvalifikuotas. Jis įrodė, kad yra tikras žalgirietis. Tikiu, kad šis krepšininkas bus naudingai mūsų klubui ir suteiks džiaugsmo visiems „Žalgirio“ fanams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją