„Reikalingas Kauno tarybos neprieštaravimas dėl „Kauno energijos“ laidavimo. Taip pat reikalingas „Žalgirio“ arenos nemokamas suteikimas varžyboms“, - sakė klausimą Kauno tarybai pristatęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Abu LKF prašymai buvo patenkinti.

Skaičiuojama, kad už „Žalgirio“ arenos nuomą Kauno savivaldybė turės sumokėti kiek daugiau nei 0,5 mln Lt.

LKF pateikė duomenis, kad viso olimpinio turnyro surengimui – organizavimui ir mokesčiams FIBAI - reikalingi 15 mln. Lt. LKF jau turi surinkusi apie 8 mln. Lt.

Iš jų turnyro organizavimui 1,4 mln. Lt skirs Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK). Apie vieną milijoną – viena iš televizijų.

LKF jau yra sumokėjusi 55 tūkst. Lt negrąžinamą konkurso mokestį. Taip pat LKF iš savo lėšų ketina skirti dar 1,4 mln. Lt depozito sumokėjimui.

Didžiąją dalį lėšų planuojama gauti iš rėmėjų. Oficialiai patvirtinta, kad 10 mln. Lt skirs verslininko ir Kauno miesto tarybos nario Tautvydo Barščio „KG Group“. Už didžiąją dalį šios paramos – 7 mln. Lt - laiduoja „Kauno energija“. Už likusius 3 mln. laiduos LKF surastas privatus laiduotojas.

„KG Group“ didžiąją dalį skirtų lėšų susigrąžins pardavus bilietus. Planuojama, kad bilietai į Lietuvos rinktinės rungtynes kainuos vidutiniškai po 190 Lt. Į kitų ekipų rungtynes bilietai bus kur kas pigesni.

„Džiaugiuosi, kad šią akimirką esame visiškai pasirengę. Dabar reikia sulaukti tik FIBA verdikto“, - teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Kas rengs olimpinį atrankos turnyrą paaiškės gruodžio 11 dieną. Be Lietuvos norą surengti turnyrą pareiškė Makedonija, Angola ir Venesuela.

Olimpiniame atrankos turnyre dalyvaus 12 rinktinių, iš kurių 3 geriausios pateks į Londono olimpines žaidynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją