Įspūdingai šį sezoną NKL čempionate žaidusios "Pieno žvaigždės" per Garliavoje vykusį finalo ketverto turnyrą patvirtino favoritų vardą. Pusfinalyje pasvaliečiai 87:73 nugalėjo Pakruojo "Merestos" komandą, o sekmadienį finale po permainingos kovos 77:68 įveikė "Mažeikių" klubą ir pirmą kartą pelnė čempionų titulą.

Iškovoję aukso medalius, Pasvalio krepšininkai neturi kada ilsėtis - balandžio 26 dieną jie pradės kovas dėl teisės kitą sezoną žaisti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). NKL čempionų varžovas - pernai į LKL atėjęs ir šį sezoną priešpaskutinėje, dvyliktojoje, vietoje likęs Palangos "Naglis".

- Šį sezoną treniravote komandą, kuriai niekas neprilygo. Tad pelnytai tapote čempionais?

- Taip. Turėjome stiprią komandą. Mums labai padėjo patyrę žaidėjai Gintautas Vileita, Arnas Kazlauskas ir Artūras Masiulis, puikiai rungtyniavo ir jauni krepšininkai. Be to, turėjome geras sąlygas dirbti.

- 45 pergalės ir 1 pralaimėjimas. Turbūt su jokia kita komanda nesate pasiekęs tokio įspūdingo rezultato?

- Man tai pirmas toks sezonas. Jautėme, kad šioje lygoje esame stipresni, ir nelabai turėjome ką veikti. Nerimą kėlė tai, kad pusfinalyje ir finale reikės žaisti po vienas rungtynes. Užtenka kartą pralaimėti ir nesi čempionas.

- "Pieno žvaigždės" jau išaugo NKL marškinėlius?

- Išaugome. Ir jei toliau turėčiau dirbti NKL, man būtų neįdomu. Jau reikia aukštesnio lygio varžybų.

- Ar Pasvalio ekipa pajėgi pereinamojoje serijoje nugalėti "Naglį"?

- Nežinau, koks "Naglio" pajėgumas. Rudenį per kontrolines rungtynes nugalėjome Panevėžio "Techasą" ir Utenos "Juventus" komandas. Bet tai buvo prieš sezoną, dabar daug kas pasikeitę. Manau, turime jėgų ir galimybių įveikti "Naglį". Visi to norime.

- Pasvalio arena, kurioje rungtyniaujate, rekonstruojama ir, ko gero, atitiks LKL keliavus reikalavimus?

- Taip, jau vyksta darbai. Tik paprašiau, kad dar stogo nenuplėštų - atvažiavę žaisti palangiškiai išsigąstų (juokiasi). Iki šiol mūsų rungtynes stebėdavo apie 500 sirgalių, po rekonstrukcijos jų tilps dvigubai daugiau.

- 2004-ais Joniškio "Žiemgalą" taip pat atvedėte iki NKL čempionų titulo.

- Esu mažų miestelių reikalų specialistas (juokiasi).

- Gal jau žinote, kur darbuositės kitą sezoną?

- Neįsivaizduoju. Esu tokio amžiaus, kad nebūtina ką nors daryti. Bet Pasvalio komandoje patikrinau save - reakcija nesulėtėjusi, greitai randu taktikos sprendimus. Patirties turiu, tad, manau, galėčiau padėti žmonėms įgyvendinti jų planus, - R. Endrijaitis sakė „Lietuvos žinioms“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją