„Priėmėme nestandartinį sprendimą. Sezonui einant į pabaigą surasti gerą trenerį sudėtinga, tad pasirinkome kiek netikėtą sprendimą. Leisime labiau pasireikšti jaunimui“, - situaciją komentavo „Neptūno“ klubo valdybos pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

„Komandos nariai sakė, kad treneriai per daug smulkmeniškai kišosi į jų žaidimą, jiems trūko laisvės. Liberalizuojame, prašome, reiškitės. Suteikiame jaunimui visas galimybes. Jie turi daug ambicijų, pažiūrėsime kas pavyks. Komanda po Naujųjų metų iš vienuolikos žaistų rungtynių pergales švente vos du kartus. Ką mes galime prarasti?

Valdybos posėdyje aiškiai pasakėme, kad tokie rezultatai toli gražu netenkina nei mūsų, nei sirgalių. Osvaldas Kurauskas Londone neakivaizdžiai studijuoja krepšinio trenerio specialybę. Pats taip pat žaidė krepšinį. Puikiai išmano šį sportą. Jam bus gera krepšinio trenerio praktika. Osvaldas nuo šiol bus ir treneris, ir klubo direktorius. Žmogus dviejuose asmenyse“.

E. Gentvilas pabrėžė, kad O. Kurauskui tai bus rimtas iššūkis.

„Iškeltas uždavinys - iš aštuonerių likusių rungtynių iškovoti šešias pergales. Suprantame, kad nugalėti Kauno „Žalgirį“ praktiškai neįmanoma, leidžiame pralaimėti šias rungtynes ir galbūt dar dvikovą Prienuose su „Rūdupiu“. O toliau visus likusius susitikimus: su Palangos „Palanga“, Utenos „Juventus“, Kauno „Baltais“, Vilniaus „Sakalais“ ir dukart su „Kėdainiai Triobet“ ekipa turi iškovoti tik pergales. Tik tokiu atveju dar gali išgelbėti sezoną.

Osvaldas, prisiimdamas tokią atsakomybę, rizikuoja ir klubo direktoriaus kėde. Jei komanda sužais blogai, tuomet po sezono jam gali tekti atsisveikinti su komanda. Tokia yra aiški klubo valdybos narių pozicija“, - pabrėžė E. Gentvilas.

„Neptūno“ klubo valdybos pirmininkas užsiminė ir tai, kad „Neptūno“ trenerių štabe nebedirbs ir P. Juodžio asistentas Egidijus Ženevičius.

„Pasitraukus P. Juodžiui, Egidijaus Ženevičiaus su komanda nebematome. Jis bus atleistas“, - pabrėžė E. Gentvilas.

Jis neslėpė, kad buvo audžiamos mintys į komandą pasikviesti Gargždų „Bremena-Gargždai“ vyr. trenerį Rytį Vaišvilą ar praėjusio sezono NKL bronzos medalių laimėtojų - „Naftos-Universiteto“ strategą Dainių Miliūną, tačiau galiausiai pasirinktas nestandartinis sprendimas - verstis su esančiais klubo nariais.