Pirmadienį prasidėjęs prekybos šiemet Lietuvoje vyksiančių pirmenybių bilietais vajus suglumino daugelį šalies krepšinio mėgėjų. Vien per pirmą prekybos valandą 2 mln. užklausų sulaukusi oficialios čempionato bilietų platintojos – bendrovės „Tiketa“ – interneto sistema kurį laiką strigo, nusivylimo neslėpė ir kasose bilietus į norimas rungtynes nesėkmingai mėginę įsigyti krepšinio mėgėjai, kurie sumokėjo 10 litų mokestį už galimybę dalyvauti išankstinėje prekyboje.

„Galvojome, kad šiandien bus ažiotažas, bet tokių pardavimų nesitikėjome“, – sakė M. Špokas.

Pirmi nuo prekystalio pirmadienį dingo bilietai į antro etapo varžybas Vilniuje, kuriose, sėkmės grupių etape atveju, rungtyniautų šeimininkų komanda. Apie 17 valandą buvo parduotas paskutinis bilietas į lietuvių mačus A grupės turnyre Panevėžyje, netrukus išseko ir bilietų į čempionato finalą Kaune atsargos.

Nors kai kurie vilniečiai skundėsi „Tiketos“ kasose negalėję gauti norimų bilietų jau nuo ryto, platintojų atstovai DELFI patikino, kad prekyba jais vyko iki pat pirmadienio pavakarės.

„Nereikia nusiminti. Dar yra bilietų į ketvirtfinalius, pusfinalius, mačą dėl bronzos. Taip pat ir į kitų grupių varžybas, kur irgi žais ryškiausios žemyno žvaigždės“, – teigė M. Špokas.

– Kaip pakomentuotumėte situaciją, kuomet kai kurie gerbėjai skundėsi negalėję kasose įsigyti bilietų į lietuvių rungtynes vos prasidėjus išankstinei prekybai?

– Mūsų darbuotojas specialiai nuėjo prie „Tiketos“ kasų ir vienuoliktą valandą (išankstinė prekyba startavo 10 val. – DELFI) dar nusipirko bilietų į Lietuvos ir Lenkijos komandų rungtynes. Nežinau, kaip tai komentuoti, reikėtų klausti „Tiketos“ dėl techninių dalykų. Aš galiu tik konstatuoti faktą, kad bilietai buvo iššluoti – tai labiausiai mane ir domina. Džiaugiamės, nes mums nuo to tik mažiau vargo.

– Ar turite informacijos, kiek bilietų parduota iki pirmos prekybos dienos vakaro?

– Detalios ataskaitos dar neturiu, todėl galima tik mintyse dėliotis skaičius, įvertinus, kiek neparduotų bilietų liko. Bet nesiremkite paprasčiausia aritmetika: jei Kaune arena bus 15 tūkst. vietų, nereiškia, kad tiek ir bilietų yra. Kai kurios vietos perdarytos žiniasklaidai, tokie dalykai kaip televizijos kameros taip pat atima be galo daug vietos.

Be to, pavyzdžiui, Vilniaus „Siemens arenoje“ dalis vietų rezervuota BMW klubo nariams, Panevėžyje – „Blomberg“ klubui. O startavus prekybai sirgaliai šlavė tik bilietus į nedidelę dalį čempionato rungtynių – tas, kuriose turėtų žaisti lietuviai. Tad per dieną tikrai nebuvo parduotas visas 100 tūkst. bilietų, jų dar daug liko.

– Nusivylę sirgaliai, kurie liko be norimų bilietų, spėlioja, kokia jų dalis pirmadienį nepateko į prekybą?

– Aš irgi loterijos bilietus perku, perku, ir niekaip nelaimiu. Tai – sėkmės dalykas. Jeigu darytume verslą, pasiliktume sau bilietų kvotą, bet to nedarėme. Nereikia pamiršti, kad po šimtą bilietų turėjome rezervuoti kiekvienos čempionate dalyvaujančios šalies federacijai. Jeigu jos šių bilietų neišpirks, tuomet grąžinsime juos į prekybą.

– Bilietai buvo rezervuoti ir aktyviausiai Lietuvos rinktinės sirgalių grupei su Tomu Balaišiu-Sėkla priešakyje?

– Tai yra išskirtinis dalykas – rezervavome gal per pusantro šimto bilietų. Žmonės daugiau nei dešimtmetį keliauja į visas rinktinės rungtynes ir atvažiuoja dirbti, o ne ilsėtis.

– Esate patenkintas bendrovės „Tiketa“ darbu pirmą išankstinės prekybos dieną?

- Žinoma. Bilietai parduoti – ko dar norėti? Visa kita yra IT technologijų klausimas. Lietuvoje dar nebuvo tokio renginio, kad internete du milijonai lankytojų vienu metu bandytų įeiti per vienerias duris. Ne visi mėgino pirkti bilietų: dalis apsilankė iš smalsumo, dalis – iš nežinojimo. Lietuvoje niekad niekam neįtiksi. Tik malonu būtų dabar susitikti skeptikus, kuriems bilietų kainos per didelės atrodė – tegu jie sau ir toliau taip mano.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją