Tokią idėją palaikė 28 iš 51 krepšinio federacijų, priklausančių šiai organizacijai, rašo kauno.diena.lt

- Kaip vystysis šios idėjos įgyvendinimas? – kauno.diena.lt paklausė M. Balčiūno.

- Per savaitę bus išanalizuoti dokumentai, kurie pateikti „FIBA Europe“ sekretoriatui, ir po 60 dienų nuo fakto turėtų būti surengta konferencija.

- Ar gali būti taip, kad sprendimas nebus priimtas?

- Nepriimti tikrai negali. Kaip minėjau, yra 28 parašai. Dabar dauguma federacijų, pasirašydamos laiškus „FIBA Europe“ prezidentui, išreiškė labai aiškų reikalavimą – surengti neeilinę konferenciją ir rinkimus.

­- Kuo federacijos yra nepatenkintos?

- Manau, pagrindinis nepasitenkinimas yra tai, kad politika užgožia krepšinį. Visi tikisi, kad Europos svarbiausia krepšinio organizacija turi koncentruotis į nacionalinio ir tarptautinio krepšinio vystymą ir lygio kėlimą. Reikia pripažinti - Europos krepšinyje yra nemažai problemų. Aišku, jas reikia spręsti, visų pirma, susitelkus. Aišku, mes, Lietuvos atstovai, prisiėmėme didesnę riziką apjungti tą nuomonę.

­- Jūs ėmėtės iniciatyvos suvienyti nepatenkintas federacijas?

- Ne tiek iniciatyvos, kiek, galima sakyti, pakoordinavome tą situaciją. Vis tiek reikia kažkam oficialiai imtis šio reikalo. Akivaizdu, kad „FIBA Europe“ valdyme yra krizė, o Lietuva tą krizę pasiūlė spręsti naujų rinkimų būdu, - kauno.dienai.lt sakė M. Balčiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)