- Kaip jaučiatės, kaip fizinė forma, kaip traumos padariniai?

- Viskas labai gerai, viskas pagal planą, koks jis buvo sudarytas iš pradžių. Kol kas jokių kliūčių nebuvo, su keliu jokiu problemų nebuvo.

- Panašu, kad NBA sezonas neprasidės?

- Aš nežinau. Kažkaip nepanašu. Bet dabar vėl pradėjo derėtis. Žiūrėsime, kaip bus. Buvo daug tokios apgaunančios informacijos, suteikiančios visiems vilties. Nemalonu žiūrėti, kas vyksta. Iš žaidėjų pusės mes atidavėme tikrai daug, visus jų prašymus patenkinome. O jiems vis neužtenka ir neužtenka. Žiūrėsime, kaip čia bus. Gal mūsų žingsnis per teismus padės išspręsti ir duos aiškumo.

- Ar galite patvirtinti, kad nusprendėte žaisti Lietuvoje?

- Aš noriu pasilikti ir žaisti Lietuvoje. Žinote, kaip iki galo viskas susiklostys – neaišku. Jei bus tokia galimybė, šansas žaisti Lietuvoje, tai bus labai smagu. Žaisti prieš savus fanus ir namie. Aš norėčiau tokios galimybės. NBA sezonas prasidės. Ar šiais metais, ar kitais... Lyga neišnyks. Žinote, reikės važiuoti ten, kol tokia galimybė yra. Norėčiau (ją) išnaudoti. Čia viskas nepriklauso nuo manęs.

-„Lietuvos rytas“ ar „Žalgiris“ turi daugiau galimybių, kad jūs ten rungtyniausite?

- Matote, viskas tokiame pradiniame... Net derybom jų nepavadinčiau. Ar („Lietuvos“) „Rytas“, ar „Žalgiris“? Žinote, aš – kaunietis, myliu „Žalgirį“, myliu Lietuvos krepšinį. Ir „Rytas“ man patinka. Aš niekada nestojau į barikadas, nes žmonės kartais to pas mus nesupranta. Be dviejų gerų komandų krepšinis pasidaro neįdomus.

Viskas nepriklausys nuo manęs. Aš negaliu sakyti, kad turiu pasirinkimą. Ar eisiu tenai, ar čionai. Taip tikrai nėra. Su „Žalgiriu“ padėtis iš viso neaiški. Jei aš būčiau galėjęs žaisti, būčiau seniai žaidęs. Ir neaišku, kur ir kaip. Aš, atėjęs į komandą, negaliu šiuo metu įnešti to, ko jai dabar reikia. Tai - natūralu ir suprantama. Apie ką kalba ir (Vladimiras) Romanovas. Pas juos yra kita situacija. Jiems viskas dega, o aš negaliu sakyti, kad atėjęs galėsiu žaisti. Kai kuriais atžvilgiais gali ir būti ir per vėlu.

- Ar tiesa, kad pirmadienį susitinkate su Aleksandru Trifunovičiumi?

- Tiesa, kiek aš žinau. Viena, ką aš kalbu, kitą – ką agentai kalba... Bet visam šou vadovauja treneris. Kokie jo lūkesčiai? Kaip jis mato savo komandą? Ar jis iš viso mato mane? Tai priklauso nuo to žmogaus, kuris viskam vadovauja ir diriguoja.

- Dabar jums svarbiausia treniruotis ir ruoštis galimam NBA sezonui?

- Aš nepasakyčiau taip. Aš nenorėčiau eiti nei į vieną komandą, kad tik dalyvaučiau tose treniruotėse ar maišyčiausi tenai. Ir „Žalgiris“, ir „Lietuvos rytas“ – aukšto lygio komandos, jos turi savo tikslus. Aš turiu savo tikslą - atsistatyti. Jei aš eičiau pasiruošti NBA sezonui, tai būtų labai savanaudiška iš mano pusės, Kas esu aš? Kol kas niekas prie tų komandų. Dėl tos priežasties aš niekad neičiau.

Jei aš pasirinkčiau ir to NBA sezono nebus, tada aš jau eisiu (žaisti) visu pajėgumu ir padėsiu komandai. Tik truputi pažaisti ar „prasižaisti“ iki vasaros – ne. Aš – ne toks žaidėjas, kad leisčiau sau tą daryti. Nueiti į komandą ir ilsėtis? Jei aš eisiu, tai su ta sąlyga, kad galiu jai padėti. Nes aš visada buvau kovotojas. Aš nesiruošiu būti komandoje stebėtojas.