Kitame pusfinalyje Kauno „Žalgiris-Sabonio krepšinio centras“ dėl teisės kovoti finale žais su Vilniaus „Statyba“.

Apie sėkmingiausią pastarųjų metų sezoną ir būsimas kovas kalbėjomės su „LKKA-Atleto“ treneriu Edu Nickumi

- Nors reguliariame sezone turnyro lentelėje užėmėte kur kas aukštesnę vietą, ketvirtfinalio dvikova su „Š. Marčiulionio krepšinio akademijos“ komanda susiklostė permainingai? Pirmas rungtynes laimėjote 87:85, antras - 96:92...

- Lengvų rungtynių ketvirtfinalyje nebūna, o vilniečių komandoje žaidžia LKL patirtį turintys krepšininkai. Džiaugiuosi, kad šios serijos lemties nereikėjo spręsti paskutinėse rungtynėse ir pavyko iškovoti 2 pergales. Komandą į priekį vedė komandos lyderiai Šarūnas Vingelis ir Vidmantas Sragauskis, o antrose rungtynėse sužibėjo Paulius Malašauskas.

Pasiekti ketvirtfinalį taip pat nebuvo lengva, reguliariame sezone sužaidėme net 44 rungtynes, užėmėme antrą vietą. Žaidėjams tai - didelis krūvis, džiaugiuosi, kad pavyko išvengti traumų. Be to, dalis krepšininkų atstovauja Lietuvos kūno kultūros akademijos studentų komandai, tad sezonas išties ilgas.

- Nacionalinės lygos komandose žaidžia nemažai LKL patirties turintys krepšininkai? Kas sudaro Jūsų komandos pagrindą? Kaip patekote tarp keturių stipriausių ekipų?

- „LKKA-Atleto“ komanda nuėjo nelengvą kelią, ši sudėtis brandinta penkerius metus. Mūsų komandos žaidėjų amžius nuo 18-os iki 23-ejų metų, tai Lietuvos kūno kultūros akademijos studentai ar moksleiviai. Mūsų tikslas - ieškoti perspektyvių jaunų krepšininkų. Nemažai NKL komandų siekia greito rezultato, „LKKA-Atletas“ turi nedidelį biudžetą, bet talentingus žaidėjus, tikslo kantriai siekėme ne vienerius metus.

Treniruojamės Lietuvos kūno kultūros akademijoje, o Kauno rajono savivaldybės rūpesčiu rungtyniaujame moderniame Garliavos sporto centre. Komandoje žaidžia devyni Akademijos studentai, bendrojo fizinio parengimo treneriu dirba LKKA studentas Benas Kentra, naudingų patarimų sulaukiame iš Akademijos dėstytojų Alekso Stanislovaičio, Ramučio Kairaičio ir kitų. Manau, kad Akademijoje rengiami treneriai galėtų atlikti praktiką, tai būtų neįkainuojama patirtis.

- Nesibaiminate, kad po šio sezono bus sunku išlaikyti dabartinę sudėtį, nes lyderiais jau domisi LKL komandos?

- Komandai keliame tikslą ne tik iškovoti NKL čempionų titulą, bet ir pereinamose rungtynėse kovoti dėl vietos LKL. Ekipos lyderiai įrodė, kad jau galėtų rungtyniauti aukštesniu lygiu, neabejoju, kad juos išlaikyti bus nelengva. Jei patektume į LKL, reikėtų daug ką svarstyti iš naujo - ten reikalavimai didesni. Vis dėlto tam, kad įgyvendintume svajonę, reikia iškovoti keturias pergales: NKL finalo ketverto pusfinalyje ir finale bei dukart laimėti rungtynėse su paskutine LKL komanda.

- Finalo ketverto varžybos žada didelę intrigą?

- Jau dabar jaučiame nemažą krepšinio aistruolių susidomėjimą. Džiaugiuosi, kad visi žaidėjai sveiki ir galime ramiai rengtis svarbiausioms kovoms. Tikiuosi, kad pavyks atsiskleisti ne tik komandos lyderiams. Atspėti, kas laimės NKL čempionų titulą, neįmanoma.

- Kada baigsite sezoną?

- Po svarbiausių kovų nežadame atostogauti. Gegužės viduryje dviems savaitėms vyksime į turnyrus Kinijoje. Be to, šiemet švenčiame ir Akademijos sporto klubo „Atletas“ 50-ąsias įkūrimo metines. Kažkada jis vienijo visus tuometinio Lietuvos valstybinio kūno kultūros instituto komandas. Norėtume pagerbti Akademijos krepšinio trenerius, krepšininkus, kurie iki šiol garsina Lietuvos krepšinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją