Ankstesnis finalų rekordas priklausė „Žalgiriui“, kai 1997 metų finale kauniečiai 25 taškų skirtumu (101:76) buvo nugalėję Plungės „Olimpą“.

Pirmąsias rungtynes Kaune rezultatu 94:84 laimėjo „Lietuvos rytas".

Reguliariajame LKL sezone abi dvikovas laimėjo „Žalgiris“ ir Vilniuje (75:64), ir Kaune (84:76), o bendras tarpusavio dvikovų visose varžybose santykis tapo 6:3 vilniečių naudai.

"Lietuvos rytas" savojoje arenoje "Žalgirį" šį sezoną įveikė pirmą kartą. Vilniečiai mačo metu patyrė nuostolių. Ranką rimtai susižeidė Evaldas Dainys, kuris buvo išvežtas į ligoninę.

Trečios finalo serijos rungtynės pirmadienį, gegužės 11 d., Kaune.

Rungtynės

Rungtynės prasidėjo vėliau nei numatyta dėl „Siemens“ arenos švieslenčių ir laikmačių gedimų. Pradžioje vėl buvo Chucko Eidsono šou. Vien po jo 7 pelnytų taškų „Lietuvos rytas“ pirmavo 9:2.

Po Gintaro Krapiko minutės pertraukėlės žalgiriečiai Paulius Jankūnas ir Jonas Mačiulis pataikė po tritaškį, J. Mačiulis vienoje atakoje surinko dar 3 taškus (2+1) ir Kauno klubas priartėjo - 11:12 (6 minutė).

Steponas Babrauskas trukteli vilniečius į priekį - 16:11, bet netrukus Žygimantas Janavičius tritaškiu lygina rezultatą 16:16 (8 min.), o J. Mačiulis imasi iniciatyvos ir persveria santykį „Žalgirio“ naudai (18:16).

Pirmosios 10 minučių kovos baigiasi Dainiaus Šalengos tritaškiu paskutinę kėlinio sekundę ir „Žalgiris“ pirmauja - 22:20 (Ch. Eidsonas jau pelnė 9 tšk.).

Antrą ketvirtį D. Šalenga pradeda dar vienu tolimu metimu, įdeda Eurelijus Žukauskas ir kauniečiai įgyja rekordinę – 7 taškų – persvarą (27:20, 12 min.).

Į Martyno Gecevičiaus tritaškį D. Šalenga atsako dėjimu ir čia „Žalgiris“ ilgam užstringa.

Artūras Jomantas pelno 5 taškus iš eilės vienos atakos metu (tritaškis-varžovo pražanga-dvitaškis), dar kartą iš toli pataiko M. Gecevičius, kamuolį pataiso Marijonas Petravičius, po krepšiu pralenda A. Jomantas, iš toli „įšauna“ Mindaugas Lukauskis ir „Lietuvos rytas“ ne tik susigrąžina persvarą, bet ir padidina pranašumą - 39:29 (atkarpa 19:2, 17 min.).

„Žalgirio“ krepšininkai kurį laiką tik klysta ir nepataiko. Sąlyginę savo taškų „sausrą“ tritaškiu nutraukia Ch. Eidsonas, Donatas Zavackas greitomis atakomis pelno 5 taškus iš eilės ir didina skirtumą jau iki 18 taškų (49:31, 19 min.).

Ch. Eidsonas griūdamas, per varžovo rankas su pražanga, pelno savo eilinius taškus (15 tšk.) ir po 20 minučių žaidimo „Lietuvos rytas“ pirmauja solidžiai - 52:33.

„Žalgiris“ antro ketvirčio 8 minučių atkarpą varžovams pralaimėjo 6:32, o kėlinuką - 11:32.

Trečio kėlinio pradžioje tolesnis vilniečių spurtas - 15:1. M. Petravičius baudomis ir dviem dvitaškiais, S. Babrauskas tritaškiu ir bauda ir A. Jomantas baudomis, o Justas Sinica tolima "bomba" dar labiau "skandina" byrantį "Žalgirį" - 67:34 (26 min.).

M. Kalnietis pagaliau pelno "Žalgirio taškus "iš žaidimo" (37:69).

"Lietuvos rytas" į aikštę leidžia antrą sudėtį. Michailas Anisimovas ir Milko Bjelica stengiasi nenusileisti starto penketo krepšininkams (72:39). Kėlinį A. Jomantas baigia tritaškiu nuo lentos - 78:43.

Paskutinis kėlinys buvo tik formalumas. "Lietuvos rytas" siekė tarpusavio rungtynių skirtumo rekordų, "Žalgiris" skaičiavo laiką iki sirenos.

"Lietuvos ryto" galutinė ir triuškinanti persvara - 100:58.

"Lietuvos rytas": A. Jomantas 16, Ch. Eidsonas 15, M. Petravičius 12 (5 atk. kam.), M. Anisimovas 12, M. Gecevičius 10, M. Bjelica 9, J. Sinica 8, S. Babrauskas 6, M. Lukauskis ir D. Zavackas po 5, L. Brazdauskis 2, E. Dainys.

"Žalgiris": D. Šalenga 12, J. Mačiulis 11, P. Jankūnas 8, M. Kalnietis, Ž. Janavičius ir Š. Vasiliauskas po 5, T. Klimavičius ir P. Butkevičius po 4, E. Žukauskas ir V. Čižauskas po 2. Artūras Milaknis – serga, Darius Šilinskis - traumuotas.

Statistika:

„Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“

Dvitaškiai: 24/41, 58 proc. – 12/28, 42 proc.

Tritaškiai : 10/22, 45 proc. – 6/22, 27 proc.

Baudos: 22/28, 78 proc. – 16/20, 80 proc.

Atkovoti kamuoliai: 34 - 29

Rezultatyvūs perdavimai: 16 - 11

Klaidos: 14 - 28

Komenatarai:

G. Krapikas, "Žalgirio" vyr. treneris: "Skaudžiai pralaimėjome, nes priešininkas žaidė, tiesiog, puikiai. Tikiu savo vyrais ir tikėsiu iki (finalo serijos) pabaigos. Nežinau, kas ne taip nutiko? Rodos, pirmavome, o "Lietuvos rytas" mus užgriuvo, kaip lavina. Tame chaose nepaėmiau minutės pertraukėlių. Jaunais žaidėjais dar per anksti visiškai pasikliauti.

Jei komandą visą sezoną kamuoja finansinės problemos, vėluoja atlyginimai, žaidėjai patys susimažina sau algas, ekipą palieka krepšininkai - tai negali neturėti įtakos ir veikia mūsų žaidimą.

"Lietuvos rytas" šiuo metu yra geros formos ir kol kas už mus stipresnis".

Rimas Kurtinaitis, "Lietuvos ryto" vyr. treneris: "Namuose žaidėmė su dviguba energija. Pavyko susikaupti ir rungtyniauti agresyviau. Ypač esu patenkintas gynyba ir nesitikėjau, kad "Žalgiris" žais taip prastai.

Tai, ką padarėme jau yra istorija. Bet viską turime užmiršti. Yra buvę atvejų ir NBA, ir LKL, kai "Atletas" pirmamvo prieš "Žalgirį" 2:0, o seriją pralaimėjo - 2:3. Todėl sekmadienį rengsime teniruotę ir ruošimės pirmadienio rungtynėms Kaune.

E. Dainys, kuriam išniro alkūnė, šį sezoną daugiau nežais".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)