Įsiteisėjusiu sprendimu Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė anksčiau priimtą E. Field nepalankų Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuriuo S. Buškevico agentės ieškinys buvo pripažintas nepagrįstu.

Teismas konstatavo, kad E. Field vis dėlto buvo krepšininko agentė, nors ir nebuvo pasirašiusi sutarties, tačiau, pasak teismo, „sporto agento veikla vertintina kaip paslauga, kuriai rašytinė sandorio forma nėra privaloma“.

E. Field palankų sprendimą priėmęs teismas pažymėjo, kad agentė su S. Buškevicu buvo sudariusi žodinę sutartį, jos bendradarbiavimo faktą su Latvijos krepšininku taip pat patvirtino Maskvos srities krepšinio klubo „Dinamo“ ir Permės krašto krepšinio federacijos (S. Buškevicas žaidė „Ural Great“ klube) vadovai.

Pasirašydamas sutartį su S. Buškevicu „Lietuvos rytas“ dar 2005-ais įsipareigojo E. Fielman sumokėti 10 proc. nuo kontrakte numatytos sumos – 10 tūkst. eurų. 2006-ų spalį Vilniaus klubas su S. Buškevicu nutraukė sportinės veiklos sutartį ir įsipareigojo sumokėti 70 tūkst., o E. Field – 10 tūkst. eurų kompensaciją.

Kilusį ginčą su S. Buškevicu krepšinio klubas baigė taikos sutartimi. Tada krepšininkas nurodė, kad E. Field nedirba jo agente, todėl „Lietuvos rytas“ teisme bandė įrodinėti, jog agentė juos apgavo, o pasirašant sutartį su latviu, įsivėlė klaida.

„Teisėjų kolegija atkreipia dėmesį į tai, kad atsakovas – asmuo, veikiantis sporto versle ne vienerius metus ir yra šios srities profesionalas, sudaręs ne vieną profesionalaus sportininko kontraktą, todėl kaip atidus, protingas, turintis patirtį asmuo turi žinoti sporto veiklą reglamentuojančius teisės aktus, reikalavimus sportininko agentui, tikrą realią padėtį sporto versle ir elgtis apdairiai, atidžiai, sąžiningai bei rūpestingai. Elgiantis priešingai, joks tokio asmens suklydimas negali būti pateisinamas – suklydimo rizika tenka pačiam (suklydusiam) asmeniui“, – pabrėžė „Lietuvos rytui“ nepalankų sprendimą priėmęs Lietuvos apeliacinis teismas.

Pasak teismo, E. Field nėra atsisakiusi sutartimis jai suteiktos teisės, o sutarčių sąlygos su agente buvo suderintos raštu, todėl teisėtai sudaryta ir galiojanti sutartis turi įstatymo galią bei privalo būti vykdoma.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją