Į teisėsaugą K. Marčiulionis kreipėsi dar praėjusių metų pabaigoje, tačiau ilgai delsę laikinosios sostinės policijos pareigūnai nusprendė, kad pagrindo pradėti tyrimą nėra. Kitokios nuomonės buvo Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Marius Kuzminovas, patenkinęs K. Marčiulionio advokatų pateiktą skundą ir ikiteisminį tyrimą pavedęs atlikti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjams.

„Paprastai tariant, tyrimas pradėtas tam, kad būtų galima nustatyti ir patikslinti visas aplinkybes, kurios buvo išdėstytos pareiškime. O tyrimo baigtis dar toli gražu nėra aiški – daryti kokias nors išvadas bus galima tik atlikus visas apklausas, surinkus dokumentus ir juos įvertinus“, – DELFI aiškino M. Kuzminovas.

Primename, kad K. Marčiulionis mėgina atgauti iš „Žalgirio“ 700 tūkst. litų kompensaciją, kuri prieš dvejus metus buvusiam laikinosios sostinės klubo įžaidėjui buvo priteista dėl 2001-ais vienašališkai nutraukto kontrakto.

Savo pareiškime teisėsaugai K. Marčiulionis nurodė, kad UAB „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras“ ir VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas galimai piktybiškai nevykdo skolą išieškoti mėginančios antstolės Jurgitos Žilinskaitės patvarkymų, juos ignoruoja ir taip trukdo antstolei atlikti jai teisės aktų priskirtas funkcijas. Be to, UAB

„A. Sabonio Žalgirio krepšinio centrui“, VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjui ir Ūkio bankui mesti kaltinimai neteisėtu disponavimu areštuotomis piniginėmis lėšomis.

Pareiškėjo tvirtinimu, iš „Žalgirio“ sąskaitų Ūkio banke, pažeidžiant turto areštą, buvo atliekami pervedimai Valstybinei mokesčių inspekcijai, „Sodrai“, buvusiam „Žalgirio“ klubo generaliniam direktoriui Pauliui Motiejūnui ir kitiems fiziniams asmenims. Iš viso įvairiems subjektams esą buvo pervesta maždaug 35 tūkst. litų.

Dėl patvarkymų nevykdymo į teismą ne kartą kreipėsi ir pati antstolė, buvusiems ir esamiems „Žalgirio“ vadovams buvo skirtos piniginės baudos.

DELFI jau rašė, kad dėl nepadengiamų įsiskolinimų K. Marčiulioniui buvo apribotos „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centro“ teisės į klubui priklausančius prekinius ženklus, areštuota banko sąskaitoje rasta suma (17 tūkst. litų) ir trys automobiliai, kurie netrukus bus pardavinėjami iš varžytinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)