Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdybos pirmininkė, „Žalgirio“ arenos operatoriaus atstovė Angelė Dementavičiūtė prieš savaitę spaudoje yra sakiusi, kad „arenos atidarymas laiku negarantuotas“. Ji esą užėjusi į areną ir pamačiusi, jog neatliktų darbų dar daugybė, o darbininkų nėra.

Pasak statybos bendrovės atstovo, nuogąstauti nereikėtų, nes gali būti, kad projekte numatytos architektūrinės detalės ne specialistui gali atrodyti kaip nebaigti darbai, nes visos inžinerinės konstrukcijos yra atidengtos. Jo nuomone, atliktus darbus pirmiausia turėtų vertinti architektų ir statybos profesionalų akys. Kiekvieną savaitę savivaldybėje vyksta intensyvūs pokalbiai dėl įvairių arenos statybos klausimų. Ir visi jie operatyviai sprendžiami.

„Šiandien drąsiai galiu pasakyti, kad arena bus pastatyta laiku, jei užsakovai nepateiks kokių nors papildomų pageidavimų“, - tikina statybų bendrovės vadovas.

Arenos statybų tempą kelis kartus vertino „FIBA Europe“ padalinio atstovai. Jie džiaugėsi sparčiai atliekamais darbais ir ne kartą patvirtino, kad Kaune bus surengtos Europos krepšinio čempionato finalo etapo varžybos. Pasak R. Baškio, statybų tempas juos tenkino, svečiams nekilo jokių abejonių, kad arena bus baigta laiku. „Tai jie pareiškė ir žurnalistams, ir mums“, - „Lietuvos žinioms“ sakė jis.

Statoma ir Klaipėdos arena. Šio objekto darbai, kaip ir Kaune, taip pat eina į pabaigą.

„Savo darus Klaipėdos arenoje planuojame baigti šio mėnesio pabaigoje, nebent kils kokių nors klausimų ir juos teks spręsti dar ir liepos pradžioje. Klaipėdoje sutvarkyti aplinką aplink areną numatyta mūsų projekte. Šiuo metu ji jau sutvarkyta, medeliai pasodinti. Arenos viduje liko tik padaryti kosmetinių pataisymų, kuriuos pagal patvirtintą ir suderintą su užsakovu grafiką atliksime laiku", - „Lietuvos žinioms“ komentuodamas darbų eigą uostamiesčio arenoje sakė R. Baškys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją