Du – pirkėjui, du – į kišenę

Deficitu tapę Europos pirmenybių bilietai ir pakvipęs lengvas uždarbis galėjo susukti galvą net patiems bilietų platintojams.

DELFI skaitytojas užfiksavo, kaip viename Kauno prekybos centre įrengtoje kasoje dirbęs pardavėjas aptarnauja eilėje stovinčius klientus.

Vaizdo įraše matoma, kaip du Europos čempionato bilietus rankose laikantis kasininkas, palaukęs, kol nusisuks greta sėdinti jo kolegė, ištraukia stalčių ir įmeta į jį bilietus. Tuo metu kupiūras skaičiuojančiam pirkėjui paduodami jau kiti bilietai.

„Mano draugai toje pačioje kasoje taip pat pirko du bilietus. Namuose pasižiūrėjo į gautą čekį, o ten išmušti keturi bilietai, nors sumokėjo tik už du. Du bilietai tvarkingai nukeliavo į stalčių.

Apmaudu, kai tokie „pardavėjai“ gadina didžiausią Europos krepšinio šventę... Kiek žmonių dėl to negalės nusipirkti bilietų į čempionatą?“, – piktinosi savo pavardės nenorėjęs viešinti krepšinio mėgėjas.

Primename, kad pirmadienį – pirmąją išankstinės prekybos čempionato bilietais dieną – buvo iššluoti visi bilietai į Lietuvos rinktinės rungtynes Panevėžyje bei Vilniuje, kur lietuviai žaistų sėkmingai įveikę pirmąjį etapą. Neliko ir bilietų į pirmenybių finalą Kaune.

Tą pačią dieną interneto skelbimų portaluose ėmė mirgėti pasiūlymai įsigyti trokštamus bilietus „iš antrų rankų“ už keleriopai didesnę kainą.

Ruošiasi kreiptis į teisėsaugą

„Jeigu sulauksime konkrečių faktų ir argumentų, reaguosime. Šiuo metu ant mano stalo tokių duomenų nėra, todėl neturiu pagrindo pradėti patikrinimo“, – ketvirtadienį ryte DELFI teigė „Tiketos“ generalinis direktorius Andrius Žiauberis.

Vis tik bendrovės vadovo pozicija pasikeitė susipažinus su DELFI turima medžiaga. A. Žiauberis nebesigynė galimybės dėl galbūt nesąžiningų pardavėjo veiksmų kreiptis į teisėsaugą.

„Paprašiau pasiaiškinimo, nes bet kokiu atveju tokius veiksmus aš vertinu neigiamai. Įvertinus visas aplinkybes, sulaukus šio platinimo taško pasiaiškinimo, veikiausiai kreipsimės į teisėsaugos institucijas“, – sakė A. Žiauberis.

Pasak jo, vaizdo įraše užfiksuotas platinimo taškas nėra tiesiogiai valdomas „Tiketos“. Esą šią kasą iš prekybos centro išsinuomavusi UAB „Aviaeuropa“, su kuria „Tiketa“ bendradarbiauja pagal sutartį, o vaizdo įraše užfiksuotas įtarimų sukėlęs pardavėjas taip pat nėra „Tiketos“ darbuotojas.

Vis dėlto A. Žiauberis teigė, jog būsimas patikrinimas aprėps visas kasas, kuriose buvo prekiaujama Europos čempionato bilietais.

„Norime užkirsti kelią tokiems piktnaudžiavimams. Bet kokiu atveju dabar imsimės veiksmų ir tikrinsime visų platinimo taškų ataskaitas. Kilus įtarimams, kad kurios nors kasos pardavė neįprastai daug bilietų, analizuosime kiekvieną iš jų“, – tikino „Tiketos“ vadovas.

Primename, kad susirūpinimą dėl galimo spekuliantų mėginimo užsidirbti iš prekybos bilietais juodojoje rinkoje išreiškė Vidaus reikalų ministerija, kuri trečiadienį kreipėsi į Kūno kultūros ir sporto departamentą (KKSD) bei Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) siekdama išsiaiškinti, ar parduodant bilietus buvo užtikrinti lygiateisiškumo ir skaidrumo principai.

Į išankstinę prekybą pirmenybių bilietais dėmesį atkreipė ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT), į kurią jau pirmą prekybos dieną ėmė plaukti nepatenkintų krepšinio mėgėjų skundai.

Sumokėję po 10 litų už virtualią narystę čempionato sirgalių klube („Eurobasket 2011 Fan Club“), šalies gyventojai piktinosi neturėję realios galimybės įsigyti bilietų į pasirinktas rungtynes.
Trečiadienį LKF nusprendė grąžinti 10 litų mokestį sirgalių klubo teikiamomis privilegijomis negalėjusiems pasinaudoti nariams.

Skelbiama, kad per dvi pirmąsias prekybos dienas buvo parduota 50 tūkst. bilietų.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją