Tačiau žalgiriečiams nepadėjo nei nauji pirkiniai, nei namų sienos, nei net 15 tūkst. juos naujoje „Žalgirio“ arenoje palaikiusių sirgalių - mūsiškiai 74:87 (16:25, 15:19, 21:23, 22:20) nusileido CSKA klubui ir patyrė pirmą nesėkmę šių metų Eurolygoje.

Kauniečių nesėkmė lėmė netaiklūs tritaškiai ir baudų metimai, rezultatyvių perdavimų trūkumas (atliko tik aštuonis) ir tiesiog įspūdingas Andrejaus Kirilenkos žaidimas - 17 taškų, 15 atkovotų kamuolių ir net 37 naudingumo balai.

Rungtynių eiga:

Nors Eurolygos vadovai šį sezoną uždraudė prieš rungtynes atlikti valstybinius himnus, „Žalgirio“ fanai patys jį sugiedojo.

Startinis „Žalgirio“ penketas: Ty Lawsonas, Tomas Delininkaitis, Sonny Weemsas, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas.

CSKA startinis penketas: Milošas Teodosičius, Ramūnas Šiškauskas, Andrejus Kirilenka, Viktoras Chriapa, Nenadas Krstičius.

Mačą sėkmingiau pradėjo svečiai, kurie po Andrejaus Kirilenkos ir Ramūno Šiškausko dvitaškių pirmavo 4:0. Pirmus taškus žalgiriečiams iš vidutinio nuotolio pelnė Paulius Jankūnas, o kitoje atakoje pasižymėjo Tomas Delininkaitis - 4:5. Mūsiškiams niekaip nesisekė stabdyti A. Kirilenkos, o iš toli pataikius M. Teodosičiui CSKA buvo priekyje 10:6. Po dar vieno A. Kirilenkos metimo ir M. Teodosičiaus tolimo šūvio CSKA krepšininkai nutolo jau pavojingu 8 taškų skirtumu - 18:10.

Nors po keturių iš eilės DeJuano Collinso taškų ir Mindaugo Kuzminsko dvitaškio „Žalgirio“ komandai buvo pavykę priartėti iki 16:20, nesėkminga kėlinio pabaiga ir taiklus Ramūno Šiškausko tritaškis paskutinėmis sekundėmis lėmė, kad CSKA pirmą kėlinį laimėjo 25:16.

Antrą ketvirtį tritaškiu pradėjo Aleksejus Švedas ir rusai įgijo rekordinę persvarą - 28:16. Vis dėlto kovingai žaidusio Sonny Weemso vedami žalgiriečiai spurtavo 6:0 ir vėl aptirpdė savo deficitą - 22:28. Estafetę iš S. Weemso perėmęs Ty Lawsonas dviem rezultatyviais reidais sumažino atsilikimą iki minimumo - 27:28.

CSKA žaidėjų ilgiau nei 5 min. trukusią tylą, per kurią jie atkarpą pralaimėjo net 0:11, nutraukė taiklus Viktoro Chriapos tritaškis - 31:27. Į Marko Popovičiaus ir Sonny Weemso dvitaškius tritaškėmis atakomis atsakė Darjušas Lavrinovičius ir Milošas Teodosičius, tad Jono Kazlausko auklėtiniai vėl trūktelėjo į priekį (38:31), o po trijų Nenado Krstičiaus taškų susigrąžino ir dviženklį pranašumą - 41:31. Maža to, paskutinėmis sekundėmis tritaškį dar smeigė ir Darjušas Lavrinovičius ir į pertrauką Rusijos klubas pirmaudamas net 44:31.

Per didžiąją pertrauką buvo pagerbtas 37-erių metų Marcusas Brownas, kuris baigė savo karjerą. Jį pasveikino ir „Žalgirio“ atstovai, ir CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas.

Trečio kėlinio pradžioje po gražių Pauliaus Jankūno taškų - 38:48, tačiau netrukus po tritaškį pataikė A. Kirilenka ir Aleksejus Švedas, todėl rusai vėl nutolo (56:41). Visgi šeimininkai nesutiko kapituliuoti ir po DeJuano Collinso tritaškio vėl kiek priartėjo - 46:58, bet kėlinio pabaigoje po A. Kirilenkos sėkmingo išpuolio svečiai pirmavo jau 17 taškų - 64:47, o kėlinį laimėjo 67:52.

Lemiamą ketvirtį staigiu tritaškiu pradėjo D. Collinsas (55:67), tačiau N. Krstičius ir A. Švedas greitai nuramino šeimininkų sirgalius - 73:55. Žalgiriečiai dar kartą pamėgino pasivyti varžovus ir po M. Popovičiaus tolimos bombos priartėjo iki 62:73. Dar vieną tritaškį pridėjo ir D. Collinsas - 67:77 (likus 3 min. 26 sek.), bet CSKA laiku susiėmė ir po galingo A. Kirilenkos skrydžio bei dėjimo panaikino bet kokią intrigą - 81:67. Per likusį laiką niekas iš esmės nebepasikeitė ir CSKA džiaugėsi pergale rezultatu 85:74.

„Žalgiris: DeJuanas Collinsas 18 (3/4 tritaškiai, 5/5 baudos), Sonny Weemsas 16 (5/13 dvitaškiai, 6 atk. kam.), Marko Popovičius 8, Ty Lawsonas 7, Tomas Delininkaitis 6, Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas (5 atk. kam.) ir Mindaugas Kuzminskas (2/2 dvitaškiai, 4 atk. kam.) po 4, Mantas Kalnietis 3, Milovanas Rakovičius ir Tadas Klimavičius po 2 taškus. Artūras Milaknis nežaidė.

CSKA: Aleksejus Švedas 19, Andrejus Kirilenka 17 (15 atk. kam., 5 rez. perd., 4 blokai), Milošas Teodosičius 16 (8 rez. perd.), Darjušas Lavrinovičius 12 (2/2 tritaškiai, 4/4 baudos), Nenadas Krstičius 11 (3/12 dvitaškiai, 7 atk. kam.), Viktoras Chriapa 7, Ramūnas Šiškauskas 5 taškai. Andrejus Voroncevičius, Saša Kaunas ir Jamontas Gordonas taškų nepelnė. Sammy Majia ir Antonas Ponkrašovas nežaidė.

Statistika:

Dvitaškiai: „Žalgiris“ 20/41 (48 proc.) – CSKA 16/36 (44 proc.);

Tritaškiai: „Žalgiris“ 5/18 (27 proc.) – CSKA 11/25 (44 proc.);

Baudų metimai: „Žalgiris“ 19/30 (63 proc.) – CSKA 22/30 (73 proc.);

Atkovoti kamuoliai: „Žalgiris“ 34 – CSKA 37;

Rezultatyvūs perdavimai: „Žalgiris“ 8 – CSKA 22;

Klaidos: „Žalgiris“ 14 – CSKA 11;

Perimti kamuoliai: „Žalgiris“ 7 – CSKA 6;

Blokai: „Žalgiris“ 0 – CSKA 7;

Pražangos: „Žalgiris“ 26 – CSKA 26.

„Žalgirio“ ir CSKA krepšininkai šį sezoną jau buvo susitikę: rugsėjo mėnesio pabaigoje A. Gomelskio taurės turnyro pusfinalyje Maskvoje 69:61 pranašesni buvo rusai.

Tačiau abi ekipos neslepia, kad pagrindinis jų tikslas yra būtent sėkmingas pasirodymas Eurolygoje, kurios pirmame etape „Žalgiris“ ir CSKA žais B grupėje kartu su Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), Malagos „Unicaja“ (Ispanija), Bambergo „Brose Basket“ (Vokietija) ir Zagrebo „KK Zagreb“ ekipomis.

Į kitą etapą žengs keturios geriausios komandos.

Antro turo rungtynes žalgiriečiai žais kitą antradienį išvykoje su Malagos „Unicaja“.

CSKA ekipoje, prieš kelias dienas savo gretas sustiprinusioje pačiu Andrejumi Kirilenka, netrūksta ir lietuviškų akcentų: vyriausiuoju treneriu dirba Jonas Kazlauskas, klubo garbę aikštėje gina Ramūnas Šiškauskas ir Darjušas Lavrinovičius, o už žaidėjų fizinį parengimą yra atsakingas Evaldas Kandratavičius.

Primename, kad praėjusiame Eurolygos sezone CSKA patyrė visišką fiasko - pirmo etapo D grupėje užėmė paskutinę vietą ir net nepateko į TOP-16 varžybas. Tuo metu „Žalgirio“ vyrai kovą baigė antrame etape, aštuntfinalyje. Čempionu tapo Atėnų „Panathinaikos“ klubas, finale Barselonoje 78:70 įveikęs Tel Avivo „Maccabi“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją