Kauno verslininkas bei laikinosios sostinės tarybos narys už 10 mln. Lt įsigijo ir simbolinį bilietą į turnyrą. Būtent tokią sumą „KG Group“ skolina LKF.

Susidarius šiai situacijai LKF vadovai jau nekalba apie Kauną, kaip vienintelį miestą kandidatą, kuriame galėtų vykti olimpinis atrankos turnyras. į kovą dėl teisės organizuoti turnyrą stoja ir Vilnius.

„Savivaldybės indėlis bus labai svarbus, o mes rinksimės tarp dviejų miestų“, - neslėpė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

LKF žėrė kritiką Kauno politikams, kad priėmus pritarimą dėl „Kauno energijos“ laidavimo daugiau nieko nebuvo padaryta ir nebuvo laiku paruoštas tarybos sprendimo projektas.

„Galiu konstatuoti faktą, kad garantijos iki gruodžio 5-os neįsigalioja. Turime formalų patvirtinimą iš Kauno energijos, tačiau be bankų leidimo jis negalioja. Iš bankų leidimo iki Naujųjų metų negausime. (...). „KG Group“ teikia paskolą be jokių garantijų, šią savaitę pinigai bus pervesti į FIBA sąskaitą“, - teigė M. Balčiūnas.

„KG Group” pinigus susigrąžintų pardavus bilietus į atrankos turnyro varžybas.

Sprendimas, kur bus organizuojamas olimpinis atrankos turnyras bus priimtas gruodžio 11-ą. Realiausiomis kandidatėmis rengti šį turnyrą vadinamos Lietuva ir Makedonija. Pastaroji kandidatė, remiama šalies vyriausybės, turnyro organizavimui meta kur kas didesnes lėšas.

Bendravome su konkurentais. Makedonija turi žymiai daugiau pinigų, tačiau mes garantuojame, kad surengsime kokybišką turnyrą. Remsimės vien savo ir rėmėjų jėgomis“, - teigė M. Balčiūnas.

„Aš tik džiaugiuosi, kad kelias į atrankos turnyrą tęsiasi“, - sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Be Lietuvos ir Makedonijos surengti olimpinį atrankos turnyrą siekia ir Venesuela bei Angola.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją