Neužtenka vien užsidėti kaukę, reikia kartoti apeiginius veiksmus. Dažnai šokama pagal muzikos garsus, dainuojama, kol pasiekiamas transas ir žmogus, tarsi, persiėmęs mitinio herojaus vaidmeniu, gali atlikti daugiau nei įprasta. Šis persikūnijimas ypač palengvėja, jei persikūnyti siekia ne vienas žmogus, o susitelkusi žmonių grupė.

„Sporto varžybos daug kuo primena liaudies apeigas - sirgaliai išsipaišo kūnus, išsidažo veidus, apsirengia keistais dalykais, nori būti ryškūs, matomi, būti svetimus gąsdinančiomis ir savus palaikančiomis būtybėmis. Šios kaukės tam ir skirtos“, - sako jų autorius skulptorius ir tapytojas Tadas Gutauskas.

Visi sirgaliai Europos krepšinio čempionato metu galės rinktis veidus slėpti po kartotinėmis kaukėmis, ar dėtis kepuraites su raganomis ir velniais, ar vilkėti marškinėlius su šiais personažais.

T. Gutauskas Užgavėnių kaukes perpiešė pritaikydamas jas krepšinio sirgaliams. Jomis apjungiama sena su nauja, tradicija su inovacija. Modernus dizainas ir protėvių galia padės mums nugalėti mūšį, ar tai būtų karas, ar sporto varžybos.

Jūsų teismui pateikiame 13 kaukių. Kaukių aprašymus ir prototipus parengė profesorius Libertas Klimka. Kviečiame balsuoti iki liepos 1 dienos vakaro ir išrinkti pačią įdomiausią krepšinio sirgaliaus kaukę, kuria neabejotinai įbaugintumėte varžovą.

Daugiausia balsų surinkusi kaukė virs tikru meno kūriniu - medine skulptūra, kurią padarys skulptorius T. Gutauskas ir įteiks vienam iš DELFI skaitytojų kuris bus balsavęs už įdomiausia išrinktą kaukę. Skaitytojas, kuris laimės kaukę, bus atrinktas burtais.

Burtais atrinksime dar 10 DELFI skaitytojų, balsavusių už įdomiausia tapusią kaukę, kuriems taip prieš Europos krepšinio čempionatą padovanosime kartonines kaukes.

Iš vieno IP galite balsuoti ne daugiau kaip 20 kartų.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją