Pasirašius sutartį „Žalgirio“ krepšinio klubo savininkas Vladimiras Romanovas teigė: „Ačiū „Žalgiriui“, kad man davė laiko susipažinti su kandidatais į trenerio postą ir išgirsti, ką jie gero gali nuveikti vardan mūsų komandos.

Daug galvojau apie Kęstutį Kemzūrą. Jis buvo rimtas pretendentas stoti prie „Žalgirio“ vairo, bet supratau, kad jam bus nelengva suderinti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir mūsų komandos stratego pareigas. Nenoriu rizikuoti, kad mūsų komandos žaidėjai skiltų į dvi stovyklas – „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės.

Prašau mūsų klubo fanų suprasti, kad šiuo metu A. Trifunovičius – tinkamiausias krepšinio specialistas treniruoti „Žalgirį“. Serbas yra patyręs ir gerai išmano Lietuvos krepšinį. Jis treniravo Vilniaus „Lietuvos rytą“, kuriam padėjo įveikti ne vieną garsų Europos krepšinio klubą, tarp jų ir Barselonos „Barcelona“ ekipą.

Po pokalbio su A. Trifunovičiumi supratau, kad jam užtenka profesionalaus pasirengimo, žinių ir motyvacijos treniruoti „Žalgirį“, todėl tikiuosi, kad šis krepšinio specialistas atves mūsų komandą į jai vertą vietą“.

2001-ais baigęs krepšininko karjerą A. Trifunovičius jau po metų tapo Belgrado Crvena Zvezda“ vyriausiu treneriu. Vėliau jis persikėlė į Lietuvą, kur treniruodamas Vilniaus „Lietuvos rytą“ 2007 m. atvedė komandą iki ULEB taurės finalo. 2008-2009 m. sezone serbas dirbo Atėnų „Panionios“ ekipoje, o vėliau treniravo Sankt Peterburgo „Spartak“ krepšininkus bei dar kartą „Crvena Zvezda ir „Lietuvos ryto“ komandas.