Tačiau labiausiai lietuvį išgarsino ne jo firminiai perdavimai NBA, o pasiekimai tarpautinėse varžybose. Su Lietuvos nacionaline komanda jis dukart iškovojo Olimpinių žaidynių bronzos medalius (1992 metais Barselonoje ir 1996 metais Atlantoje), taip pat laimėjo Senojo žemyno sidabro apdovanojimus (1995 metais Graikijoje).

Atstovaudamas SSRS rinktinei A. Sabonis 1982 metais laimėjo pasaulio čempionatą, 1985-aisiais – Europos, o 1988 metais triumfavo Olimpinėse žaidynėse Seule.

Pernai lietuvis buvo įtrauktas į FIBA Šlovės muziejų.

Šiuo metu 46 metų A. Sabonis – oficialus Lietuvoje vyksiančio Europos čempionato ambasadorius.

Šiais metais Springfylde (JAV) esantį šlovės muziejų papildysiančius krepšinio pasaulio žmones NBA paskelbė pirmadienį, o oficiali ceremonija numatyta rugpjūčio mėnesį.

Į NBA šlovės muziejų šiemet taip pat įtraukti buvę NBA ir ABA lygų žaidėjai Denisas Rodmanas, Chrisas Mullinas, Artisas Gilmore’as, olimpinio aukso medalio savininkė Teresa Edwards, „trikampio“ puolimo sumanytojas, buvęs Los Andželo „Lakers“ ir Čikagos „Bulls“ komandų trenerio Philo Jacksono asistentas Texas Winteris, Stanfordo universiteto trenerė Tara VanDerveer, Filadelfijos universiteto treneris Herbas Magee, Bostono „Celtics“ klube žaidęs bei jį treniravęs Tomas Sandersas, taip pat Harlemo „Globetrotters“ atstovas Reece’as Tatumas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją