Su bilietu tikisi apeiti sankcijas

Anot šaltinių Lietuvos diplomatiniame korpuse, A. Lukašenka su artimiausiais savo aplinkos žmonėmis ateinantį rugsėjį planuoja neoficialų vizitą į Kauną.

Kaimyninės šalies lyderis, garsėjantis kaip aistringas ledo ritulio sirgalius, pastaruoju metu ypač susidomėjo krepšiniu. Esą tam įtakos turėjo ir ryžtingas trenerio Kęstučio Kemzūros auklėtinių žygis praėjusių metų pasaulio čempionate bei įnirtingi, nors ir nesėkme pasibaigę, mėginimai pirmenybių pusfinalyje pasipriešinti JAV krepšininkams.

„Batka“ (tėtušiu) tautiečių vadinamo prezidento įkarščio nesumažino nė tai, kad jo šalies komanda į Europos čempionatą nepateko.

Tiesa, A. Lukašenkos užgaida savo akimis išvysti finalo aistras turi ir pragmatiškų motyvų. Praėjusį sausį susidorojimu su šalies opozicija kaltinamam Baltarusijos prezidentui vėl uždrausta kirsti ES sienas. Tuo tarpu Europos pirmenybių bilietus įsigijusiems ne ES valstybių piliečiams vizos išduodamos supaprastinta tvarka, todėl tokiu būdu A. Lukašenka tikisi apeiti ES įvestas sankcijas.

Manoma, kad vizito Kaune metu Baltarusijos lyderis ketina ne tik stebėti krepšinį, bet ir neformaliuose susitikimuose su Lietuvos politikais aptarti atominės jėgainės, kurią planuojama statyti Astrave, netoli Baltarusijos ir Lietuvos sienos, perspektyvas.

Tačiau A. Lukašenkos sumanymas susidūrė su kliūtimis – Baltarusijos ambasadai nepavyksta gauti bilietų į krepšinio pirmenybes.

Vietas užleis bendramintis?

Primename, kad visi bilietai į finalines rungtynes buvo iššluoti dar prieš dvi savaites per pačią pirmąją išankstinės prekybos dieną.

Įsitikinę, kad oficialioje prekyboje norimų bilietų nebėra, ambasados darbuotojai kreipėsi į LKF, bet ir šiuo atveju buvo priversti nusivilti.

„Taip, sulaukėme tokios užklausos, tačiau davėme neigiamą atsakymą. Baltarusijos rinktinė nedalyvauja čempionate, todėl jie negalėjo rezervuoti bilietų, o mes jų nebeturime. Patariau neieškoti bilietų ir juodojoje rinkoje, nes tai – bergždžias darbas“, – DELFI sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Vis dėlto A. Lukašenka dar turi vilties rugsėjį pasimėgauti aukščiausio lygio krepšiniu. Nepatvirtintais duomenimis, gandai apie Baltarusijos vadovo rūpesčius atsklido iki Lietuvos verslininko Vladimiro Romanovo, kuris pasiryžo užleisti dalį savo labai svarbių asmenų ložės Kauno arenoje kaimynų delegacijai.

DELFI žiniomis, V. Romanovą ir paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamą A. Lukašenką sieja ne tik panašus valdymo stilius, bet ir draugiški santykiai.

Primename, kad statomą Kauno areną pagal koncesijos sutartį 25 metams patikėta valdyti „Kauno „Žalgirio“ rėmėjo“ ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ konsorciumui, siejamam su „Ūkio banko investicine grupe“, kurios prezidentas ir yra V. Romanovas.

Europos krepšinio pirmenybės Lietuvoje vyks rugpjūčio 31 d. - rugsėjo 18 d. Grupių etapo varžybas priims Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys ir Alytus, antrasis etapas vyks Vilniuje, o atkrintamosios varžybos ir finalas bus sužaisti Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją