Po sėkmingo sezono krepšininkas dar metams liko Šiauliuose, o po to persikėlė į Ukrainą ir žaidė Poltavos ekipoje.

2009-2010 metais A. Kieža vilkėjo gimtosios Marijampolės „Sūduvos“ aprangą, po metus atstovavo Utenos „Juventus“ klubui, o pastarąjį sezoną puolėjas žaidė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipoje.

2010-2011 metų sezone A. Kieža žaidė itin įspūdingai, todėl buvo išrinktas LKL reguliaraus sezono naudingiausiu žaidėju. Puolėjas per 30 rungtynių net 11 kartų surinko dvigubą dublį. „Juventus“ ekipai krepšininkas per 33 minutes pelnydavo po 15,3 taško, sugriebdavo po 9,4 kamuolio, atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo, o jo naudingumas siekė 20,1 balo.

Praėjusį sezoną Pasvalyje puolėjas buvo panašus į savo šešėlį - trenerio nurodymu jam teko daugiau žaisti ties tritaškio linija, o ne baudos aikštelėje. Tad gerokai sumenko ir A. Kiežos statistikos rodikliai: 17 min., 5 tšk., 3,1 atk. kam. (LKL) ir 17 min., 4,4 tšk., 3,5 atk. kam. (BBL).

Sutartį su „Šiauliais“ pasirašęs puolėjas neslėpė ambicijų vėl susigrąžinti lyderio vaidmenį: „į pensiją man dar gerokai per anksti!“.

D.Gailius grįžta į „Neptūną“

Į gimtąją Klaipėdą sugrįžta 24-erių 200 cm ūgio krepšininkas Deividas Gailius. Su lengvojo krašto ir atakuojančio gynėjo pozicijose galinčiu rungtyniauti žaidėju vienerių metų sutartį sudarė Klaipėdos „Neptūnas“, šiemet debiutuosiantis VTB Vieningoje lygoje.

Deividas Gailius

D. Gailius krepšinio paslapčių mokėsi Klaipėdos Vlado Knašio krepšinio mokykloje. 2007-2009 metais jis vilkėjo „Neptūno“ ekipos marškinėlius, 2009-ais pasirašė dvejų metų sutartį su Šiaulių „Šiauliais“ ir 2009 metais su šia ekipa tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalių laimėtoju ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės prizininku.

Nuo 2010-ų jis atstovavo Italijos Bolonijos „Virtus“ klubui.

Priminsime, kad „Neptūnas“ artėjančiam sezonui suformavo visiškai naują trenerių štabą - vyr. trenerio pareigas eis Kazys Maksvytis, jo asistentu dirbs Tomas Rinkevičius.

Prieš kelias dienas Klaipėdos klubas sudarė sutartis su dviem legionieriais - 28-erių 183 cm ūgio įžaidėju iš JAV Rashaunu Broadusu ir 26-erių metų 206 cm ūgio jamaikiečiu Dane'u Johnsonu.

Klaipėdiečiai naujam sezonui pratęsė sutartis su Martynu Mažeika bei Evaldu Dainiu. Dar galiojančias sutartis turi Mindaugas Girdžiūnas, Marius Runkauskas, Raimundas Danys, Mindaugas Stašys ir Modestas Kumpys.

P.Butkevičius rungtyniaus antroje Italijos lygoje

Praėjusį sezoną su Prienų „Rūdupiu“ LKL bronzos laimėtoju tapęs Povilas Butkevičius savo karjerą tęs Italijoje.

Povilas Butkevičius

Nors anksčiau „Rūdupio“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus teigė, jog aukštaūgis turėtų likti komandoje, tačiau 24-erių metų amžiaus 203 cm ūgio krepšininkas pasirašė sutartį su antroje Italijos lygoje rungtyniaujančia Kazale Monferato „Junior Casale“.

Praėjusį sezoną ši ekipa vis dar rungtyniavo aukščiausioje Italijos krepšinio lygoje, tačiau joje iškovojo tik 8 pergales, liko paskutine bei iškrito iš lygos.