Prieš galingiausios, 1000 kubinių centimetrų klasės sezoną dominuoja dvi svarbiausios temos – Valentino Rossi sugrįžimas į „Yamaha“ ir Marco Marquezo pasirodymas didžiojoje scenoje. Septyniskart pasaulio čempionas V. Rossi savo kailiu pajuto, ką reiškia posakis „Savame kieme pranašu nebūsi“. Dveji metai Italijos „Ducati“ komandoje gyvajai motociklų sporto legendai buvo tikra katastrofa. Japonų „Yamaha“ kompanija italui pasiūlys daug konkurencingesnį motociklą ir galimybę atnaujinti smarkią kovą su komandos draugu Jorge Lorenzo.

„Jis tikrai panašus į mane“, – apie kitą būsimą konkurentą, M. Marquezą, pasakė V. Rossi. Motociklų sporto žvaigždė, žinoma, kalbėjo ne apie išvaizdą. Daugelio nuomone, vasarį dar tik 20-ą gimtadienį atšventęs M. Marquezas yra pats talentingiausias „MotoGP“ klasės debiutantas nuo 2000 metų, kai joje pasirodė pats V. Rossi.

Įspūdingu stiliumi laimėjęs pasaulio čempiono titulus žemesnėse klasėse, M. Marquezas „Honda“ komandoje keičia karjerą baigusį Casey Stonerį ir sudarys tandemą su Dani Pedrosa.

Nors daugiau straipsnių prieš sezoną rašoma apie V. Rossi ir M. Marquezą, pagrindiniais čempionato favoritais laikomi D. Pedrosa ir titulą ginantis J. Lorenzo. „Yamaha“ lyderiui pernai iškovoti karūną padėjo stulbinantis stabilumas, tačiau D. Pedrosos forma praėjusio sezono pabaigoje ir žiemos bandymų metu rodo, kad šiemet kova bus gerokai smarkesnė.

Dar viena svarbi „MotoGP“ klasės naujovė – pakeista kvalifikacijos tvarka. Dabar dvi sportininkų grupės, suskirstytos pagal treniruočių laikus, turės po 15 minučių užsitikrinti geresnes startines pozicijas. Tikimasi, kad dėl to kvalifikacija taps gerokai įdomesnė ir dinamiškesnė.

Galingiausios klasės lyderius galima prognozuoti, o štai kitų klasių kovos bus visiškai nenuspėjamos. „Moto2“ čempionate dalyvaus 33 lenktynininkai, tarp kurių – ir patyrę vilkai, kaip Alexas de Angelis ar Toni Eliasas, ir „Moto3“ klasėje žibėję naujokai, kaip Sandro Cortese ar Nicole‘as Terolas.

Mažiausia „Moto3“ klasė tradiciškai bus jaunų talentų kalvė. Pasitraukus praėjusio sezono lyderiams, geriausiai vertinamos supertalentingo ispano Mavericko Vinaleso galimybės, tačiau rimtų ketinimų pakovoti dėl karūnos turės ir Jonas Folgeris, Romano Fenati, Luisas Salomas ir jaunesnysis M. Marquezo brolis Alexas.

Transliacijų tvarkaraštis:

Balandžio 7 d.

20.15 val. „Moto2“ klasės lenktynės (tiesiogiai);
21.50 val. „MotoGP“ klasės lenktynės (tiesiogiai);
23.15 val. „Moto3“ klasės lenktynės (vaizdo įrašas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)