Krepšininkas taip pat teigė, kad pastarojo metu Lietuvos rinktinė apskritai nedemonstruoja gero žaidimo, o gerų rungtynių „sužaidė labai nedaug“.

- Kokios buvo rungtynės su Rusija?

- Nežinau. Mes visumoje šiandien nesužaidėme. Kaip ir sakiau prieš rungtynes, kad galimybių išlošti bus. Pirmajame kėlinyje prametė daug metimų, klaidos vėl pakišo koją. Truputį geriau sužaidus buvo galima kažko tikėtis. Gynėmės visai normaliai, bet neužpuolėme – puolime daug laisvi prametėme, daug klaidų buvo. Kažkiek mes šiandien ne švieži atrodėme.

- Kodėl šiandien sunkiai sekėsi atakuoti?

- Nežinau, dėl kamuolys blogai judėjo. Eilinį kartą koją pakišo klaidos.

- Kaip vertinate savo žaidimą?

- Prastos, prastos rungtynės. Nebuvo jėgų ir visos olimpiados metu labai prastai jaučiausi, ne visai šviežias – buvo sprendimų nelabai gerų ir klaidų per daug darydavau. Tai atsiliepė pataikymo procente. Iš dvitaškių tai tikrai prastu procentu mečiau. Taip būna, bet daug dalykų susidėjo, nedaug energijos buvo ir, kalbant asmeniškai, jaučiau nemažą nuovargį.

Žiūrint atgal, gal su Amerika, Tunisu buvo galima žaisti mažiau minučių, kad ateitum šviežesnis į ketvirtfinalį, bet situacija vertė, kad reikia žaisti ir šiandien fiziškai neatsigavau. Tikrai, nori daryti kažką geriau, bet kai nėra bake benzino, sakykime taip, labai sunku greičiau bėgti. Pamečiau du kamuolius absoliučiai lygioje vietoje – nei kažkas spaudė, nei kažkas daužė per rankas, o kamuolys iškrenta iš rankų. Tai daugiausiai yra nuovargis.

Aišku ir amžius maišo, būkime atviri.

- Kokie ateities planai, kalbant apie rinktinę?

- Aš nesu žmogus, kuris daro skambius pranešimus, bet žinote, jau sunku. Būtų galima važiuoti tiesiai į olimpiadą pailsėjus po sezono, bet su mūsų sistema, kai po sezono tenka važiuoti į kitus pasaulio kraštus, tai sunku. Patikėkite, tai nėra kažkokie pasiteisinimai. Gal kažkas sakys: eini, aiškiniesi. Ne. Paprasčiausiai tokio amžiaus reikia daugiau dėmesio skirti poilsiui.

Visgi esu labai laimingas, kad galėjau kažkiek padėti. Stengiausi, bet šiandien buvo tikrai prasta diena. (...). Sunku tokio amžiaus taip leisti vasarą. Tai buvo labai, labai sunki vasara. Net džiaugiuosi, kad tiek išėjo. Aišku, vieniems rezultatas patiks, kitiems nepatiks. Darbo nuveikta buvo, o dabar noriu tik poilsio, poilsio ir dar kartą poilsio.

- Ar užimta vieta olimpiadoje (5-8) atspindi realų Lietuvos rinktinės pajėgumą?

- Manau, kad taip. Kalbėjime realiai – šita komanda sužaidė labai mažai gerų rungtynių. Aš visada sakiau, kad turi tempti tie žaidėjai, kurie tempė Turkijoje (pasaulio čempionate – DELFI), o gavosi taip, kad mes, senukai žaidėme daugiau, nei reikėjo. Yra kaip yra.

Aišku, buvo galima kabintis. Šiandien geriau sužaidus buvo galima tikėtis ne tik įspūdingo spurto trečiajame kėlinio pabaigoje – ketvirto pradžioje. Bet mes nežaidėme to krepšinio, kokį galėjome žaisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)