Sustabdė kelio skausmai

Beveik du dešimtmečius trunkanti A. Zadneprovskio karjera penkiakovėje vilniečiui atnešė ne tik 2004 metų Atėnų žaidynių sidabrą ir 2008-ų Pekino olimpiados bronzą, pasaulio ir Europos čempiono titulus.

Nuo aštuonerių metų sportuojantis A. Zadneprovskis kasdien prisimena ir senos traumos palikimą.

Keletą kelio operacijų nuo 2005 metų iškentęs penkiakovininkas dabar laužo galvą, ar verta dar sykį gultis ant operacinio stalo.

„Trauma kiekvienais metais progresuoja. Bet reikia gerai pasvarstyti, ar apsimoka operuotis, nes reabilitacija būtų labai ilga: nuo pusmečio iki aštuonių mėnesių“, – DELFI aiškino sportininkas, kurį pristabdė susidėvėjusi kairiojo kelio sąnario kremzlė.

Su realybe susitaikys stoiškai

Dėl paūmėjusių kelio skausmų A. Zadneprovskis praėjusį sezoną buvo priverstas baigti anksčiau nei kitos šalies penkiakovės žvaigždės. Liepą dar startavęs Europos čempionate, atletas rugsėjį atsisakė kelionės į Kiniją, kur vyko planetos pirmenybės.
Vis dėlto A. Zadneprovskis kol kas nelaidoja vilčių išvengti operacijos ir kitą sezoną priminti apie save konkurentams svarbiausiose penkiakovės varžybose.

„Bandau atsigauti kitomis priemonėmis – atlieku specialius pratimus, stiprinančius kojos raumenis ir padedančius sumažinti krūvį, tenkantį kelio sąnariui. Šioks toks progresas lyg ir yra. Šiaip ar taip, priimsiu sprendimą iki Naujųjų metų.
Žinoma, būtų gaila baigti karjerą. Iš kitos pusės, ką bedarytume gyvenime, visada tam ateina galas. Nei aš pirmas, nei aš paskutinis“, – DELFI kalbėjo A. Zadneprovskis.

Apsikeitė vietomis su žmona

Ištisą Lietuvos penkiakovės epochą simbolizavusio sportininko galvoje jau sukasi mintys apie kitą gyvenimo etapą. Praėjusią gegužę A. Zadneprovskis džiaugėsi pirmagime – atleto žmona, taip pat tituluota penkiakovininkė Laura Asadauskaitė susilaukė dukrelės Adrianos.

Spalį 26-erių metų L. Asadauskaitė po motinystės atostogų grįžo į treniruotes, o A. Zadneprovskis pranešė ketinantis dalyvauti kitų metų vasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas.

Patekti į Vilniaus miesto tarybą pretenduosiantis penkiakovininkas neslėpė, kad suderinti politinę karjerą su sportu būtų sunku.

„Geriau atiduoti visą save vienai veiklai. Jeigu sportuoji ir dar kažkuo užsiimi, sportas būna nekoks. O jei pavyktų patekti į miesto tarybą, norėtųsi dirbti ten. Tikrai galėčiau būti naudingas“, – tikino A. Zadneprovskis.

Turės pasirinkti

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas DELFI teigė neprarandantis vilties, jog A. Zadneprovskis kitą sezoną dar dalyvaus varžybose.

Tačiau vienas LŠPF vadovų aiškino palaikysiantis penkiakovininką ir tuo atveju, jei jis rimtai užsiims savivaldos rinkimų kampanija.

Tiesa, V. Kalininas pabrėžė, kad A. Zadneprovskiui apsisprendus pasukti į politiką, sportininko pavardė turėtų būti iš karto išbraukta iš 2012 metų Londono olimpinių žaidynių kandidatų antro sąrašo.

„Jis negalės tuo pačiu metu gauti sportininko finansavimą ir dalyvauti politikoje“, – DELFI patikino V. Kalininas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją