„Lietuvos rytas“ šio sezono Baltijos krepšinio lygos (BBL) taurės finale nusileido Tartu "Rock" (Estija) krepšininkams, o vėliau draugiškame turnyre Lenkijoje juos nugalėjo Sienos "Montepaschi" (Italija) 83:62 ir Gdynės "Asseco Prokom" (Lenkija) 90:67 klubai.

Pralaimėjimų serija buvo pratęsta VTB Vieningoje lygoje, kur vilniečiai trečiadienį išvykoje 61:80 nusileido Maskvos CSKA ekipai.

Oficialus pranešimas apie trenerių kaitą portale lrytas.lt pasirodė 14.44 val.

Oficialiame „Lietuvos ryto“ klubo tinklapyje internete bc.lrytas.lt ši informacija patvirtinta 14.51 val. Čia pateikiamame komandos sąraše prie trenerių jau anksčiau nebuvo D. Anzulovičiaus pavardės.

„Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje - permainos. Lietuvos čempionų klubas atsisveikino su vilčių nepateisinusiu treneriu D. Anzulovičiumi. 43 metų kroatas prie „Lietuvos ryto“ vairo stojo vasarą, tačiau taip ir nesugebėjo sulipdyti pergalingo komandos žaidimo“, - rašo lrytas.lt - Kas taps naujuoju „Lietuvos ryto“ treneriu, paaiškės artimiausiu metu“.

Suformuluoti ir trenerio iš Kroatijos atleidimo motyvai.

Draženas Anzulovičius ir Virginijus Mikalauskas palieka "Lietuvos ryto" klubo būstinę
„Iki šiol D. Anzulovičiui nebuvo tekę vadovauti komandai, kurioje žaidėjai buvo rinkti ne jo. Klubo vadovų ir trenerio pokalbyje buvo nutarta, kad su konkrečiais „Lietuvos ryto“ sudėtyje esančiais krepšininkais šis treneris negalės įvykdyti keliamų aukštų užduočių“, - teigiama lrytas.lt

Pasak svetainės BasketNews.lt, „Lietuvos ryto“ komandos vadovas Jonas Vainauskas prieš dvi dienas į postą siūlė sugrįžti R. Kurtinaičiui, tačiau šis atsisakė ir tęs darbus Rygos VEF (Latvija) komandoje. BasketNews.lt žiniomis, su postu atsisveikino ir Vilniaus „Perlo“ treneris Ivanas Sunara.

Penktadienį „Perlas“ žaidžia Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su Palangos „Naglio“ ekipa, o komandai vadovauja Nerijus Zabarauskas.

DELFI primena, kad šeštadienį „Lietuvos rytas“ savo aikštėje turi žaisti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“.

Rungtynėse su „Nevėžiu“ komandai vadovaus iki šiol D. Anzulovičiaus asistentu dirbęs Robertas Štelmaheris, informuoja lrtytas.lt

D.Anzulovičius „Lietuvos ryto“ būstinėje užtruko keletą minučių

Po penktadienio treniruotės išsiskirsčius žaidėjams (liko tik komandos kapitono Stepo Babrausko automobilis) bei treneriams R. Štelmaheriui ir Arvydui Gronskiui, buvęs vilniečių strategas D. Anzulovičius, apsirengęs ne sportine apranga, atvyko į klubo būstinę „Lietuvos ryto“ arenoje ir po keliolikos minučių, rankoje laikydamas pluoštą popierių, išvyko kartu su fizinio rengimo treneriu Virginijumi Mikalausku.

Tuo metu klubo bei dukterinės komandos „Perlas“ vadovai Martynas Purlys ir Giedrius Aidietis bei „Lietuvos ryto“ personalo darbuotojas kalbėjosi lauke.

Iš „Lietuvos ryto“ ekipos pasitraukęs D. Anzulovičius Kroatijos žiniasklaidai šykščiai komentavo sprendimo aplinkybes.

„Mūsų nuomonės dėl šios komandos pajėgumo ir galimybių buvo skirtingos“, - D. Anzulovičiaus žodžius remdamasi kroatų žiniasklaida perteikia „Kauno diena“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją