„Po sezono visada labai norisi pailsėti, tas mėnesis atrodo daug, bet labai greitai prabėga. Pasiilgau rinktinės, tos atmosferos, senų veidų, noriu ir naujus pamatyti. Tai – ne vien krepšinis, tai – jau kaip gyvenimo būdas, pripratimas. Nori dalyvauti, nori pergalių, yra užsidegimas. Praeitais metais nepasisekė, tai gal jau šiemet reikia atsitiesti, parodyti, kad galime žaisti krepšinį“, – tikino R. Javtokas.

Vidurio puolėjas pažymėjo, kad naujojo rinktinės stratego Kęstučio Kemzūros laukia nelengvas darbas, tačiau priminė, kad 2005 metų Europos čempionate Serbijoje, kuriame gerokai pasikeitusi Lietuvos komanda liko penkta, iš jų taip pat niekas nesitikėjo pergalių.

„Treneris turės didžiulę užduotį visus suderinti, bet, kiek aš jį pažįstu, teko pas jį treniruotis, tai – tikrai geras treneris. Jau vieną kartą taip važiavome į Serbiją, kai niekas nieko nesitikėjo, buvo daug naujų žaidėjų, bet tada pralošėme tik vienerias rungtynes.

Lietuvoje yra daug gerų žaidėjų ir atsinaujinimas turi vykti, jis vyksta visose šalyse“, – optimizmo neslėpė R. Javtokas.

Kalbėdamas apie klubą, krepšininkas neslėpė nebenorįs grįžti į Rusiją ir ieškąs naujos darbovietės.

„Kol kas atostogavau ir naujienų jokių neturiu. Greičiausiai „Chimki“ klube jau nebebūsiu, tačiau, kur būsiu, dar tikrai nežinau. Manau, dar yra daug laiko apsispręsti. Manes niekas nespaudžia ir neturiu uždavinio pasirašyti sutartį prieš rinktinės stovyklas. Aš atostogauju, o agentai daro savo darbą“, – ramiai dėstė R. Javtokas.

„Rusijoje likti nelabai norisi, nes jau atsikandau (juokiasi). Pageidavimas? Norėtusi žaisti Eurolygoje, bet ne visada įvyksta taip, kaip norisi. Jeigu bus variantas, svarstysiu: kokia komanda, kur žaidžia, koks miestas“, – kalbėjo vidurio puolėjas.

Paklaustas apie praėjusį sezoną, jis pripažino, kad buvo nelengva.

„Sąžiningai, buvo sunku. Titulų neišlošus – sunkus sezonas. Pralaimėdavome daug lemiamų rungtynių. Asmeniškai negaliu skųstis – buvo geresnių ir blogesnių rungtynių.

Komanda įsigijo naujus „centrus“ ir nebuvo labai suinteresuota, kad aš pasilikčiau. Jeigu komanda nėra suinteresuota manimi, tai, aš nemanau, kad norėčiau ten pasilikti pats. Kontraktas buvo 1+1, bet yra niuansų. Koks skirtumas, kiek metų kontraktas, jeigu komanda neparodo noro tavęs turėti, nemanau, kad norėčiau būti tokioje komandoje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją