Nei vienas iš šių futbolininkų nežaidė pirmajame Š. Korėjos mače su penkis kartus pasaulio čempionais brazilais ir jame net nepasirodė. Simpatiškai sužaidę korėjiečiai pralaimėjo šias rungtynes 1:2.

Pagal FIFA reglamentą, jeigu kurios nors komandos futbolininkui kas nors atsitinka, apie tai turi būti nedelsiant pranešta specialiu raštu. Kol kas Šiaurės Korėjos delegacija griežtai atsisako komentuoti situaciją.

Penktadienį oficialus FIFA spaudos tarnybos atstovas paneigė informaciją apie futbolininkų dingimą, skelbia naujienų agentūra AFP. Tačiau, jo žodžiais, iš Šiaurės Korėjos komandos stovyklos į FIFA tiesiog niekas dėl dingusių žaidėjų nesikreipė. Turint omeny šios šalies uždarumą, tai neturėtų būti keista.

FIFA pareigūnas, atsakingas už darbą su Šiaurės Korėjos rinktine, taip pat nepranešė apie futbolininkų dingimą. Tačiau, kodėl rungtynių su Brazilija protokole keturių žaidėjų nebuvo ir kur jie yra, FIFA atstovai nepaaiškino.

Visi keturi dėmesio centre atsidūrę futbolininkai atstovauja skirtingiems Š. Korėjos klubams. Įdomu, kad Kim Myong-Wonas Šiaurės Korėjos komandos paraiškoje buvo užregistruotas kaip trečiasis vartininkas, nors iš tikrųjų yra puolėjas.

Šiaurės Korėja jau daugelį metų garsėja dėl griežto totalitarinio valdymo. Pastaraisiais metais apstu pavyzdžių, kai didžiųjų sporto renginių metu sportininkai nusprendžia pabėgti iš savo rinktinių stovyklų bei prašo politinio prieglobsčio.

Ypač šis reiškinys populiarus tarp Kubos sportininkų. Talentingi šios šalies beisbolo žaidėjai stengiasi kuo greičiau ištrūkti iš totalitarinės valstybės gniaužtų ir pasirašyti sutartis su Amerikos beisbolo profesionalų lygos klubais.

Su futbolininkais susijęs panašus atvejis buvo 2008-ųjų metų olimpinėse žaidynėse Pekine. Tuomet trys Irako komandos žaidėjai bei trenerio asistentas paliko komandą ir pasiprašė politinio prieglobsčio, teigdami, jog nėra garantuoti dėl savo saugumo, kai grįš į tėvynę.

Šiaurės Korėjos komandos stovyklą vis dar gaubia storas paslapties šydas.Manoma, kad kiekvienas komandos pralaimėjimas Pietų Afrikoje ekipos futbolininkams gali kainuoti labai daug. Žaidėjai namuose gali būti apkaltinti „abejingumu ir tėvynės išdavyste“.

Ir nesvarbu, kad kautis tenka prieš tokias komandas, kaip Brazilija ar Portugalija. Šalies vadovybei neįdomu. Kas lauks sportininkų, kai šie grįš namo, sunku pasakyti. Manoma, kad mažiausiai, kas gali nutikti, visiems delegacijos nariams, jiems bus pareikštas politinis nepasitikėjimas.

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją