A.Klimavičius su Novosibirsko klubu sukirto rankomis dėl dviejų metų kontrakto.

Pasirašyti sutartį lietuviui padėjo ir tai, kad jis atstovaudamas Jekaterinburgo "Ural" ekipai Rusijos I lygoje sėkmingai sužaidė prieš "Sibir".

"Žaidėme vienoje lygoje, teko į jų vartus įmušti įvartį. Po sezono pasibaigus mano sutarčiai su "Ural" tapau laisvas. Nors buvusi komanda norėjo, kad pasilikčiau, atsakiau, kad neskubu rinktis. Netrukus sulaukiau "Sibir" pasiūlymo", - tinklapiui Futbolas.lt pasakojo lietuvis.

Priimti sprendimą jam padėjo ir tėvynainis, buvęs komandos draugas Panevėžio "Ekrane" ir kartu Lietuvos rinktinei atstovaujantis M. Savėnas. Saugas Novosibirske rungtyniauja nuo sezono vidurio.

"Kalbėjomės ir sezono metu, ir po jo. Mantas sakė, kad komanda gera, ir po patekimo į "Premier" lygą stiprinsis. Ar pasiūlė geresnes finansines sąlygas? Pasakysiu taip - klubas žais aukštesnėje lygoje, todėl tikrai ne prastesnes", - kalbėjo A. Klimavičius.

Gynėjas pripažino, kad kol kas nežino konkretaus savo vaidmens komandoje. Karjeros pradžioje daugiausiai vidurio gynėju rungtyniavęs A. Klimavičius pastaruosius trejus metus Maskvos "Dinamo" bei "Ural" klubuose ir Lietuvos rinktinėje daugiausiai žaidė krašto gynėjo pozicijoje.

"Bus aiškiau nuvykus į pirmąją treniruočių stovyklą. Bet konkurencija tikrai bus, dėl vietos startinėje sudėtyje negali būti garantuotas nei vienas žaidėjas. Teks savo vertę įrodinėti per pasiruošimą. Kiek žinau, mane labiau mato kaip vidurio gynėją, tačiau viskas priklausys nuo pasirinktos taktinės schemos", - svarstė žaidėjas.

"Sibir" pasiruošimą naujam sezonui pradės sausio pradžioje. Rusijos čempionato starto data dar nepaskelbta, tačiau įprastai pirmenybės prasideda kovo mėnesio viduryje.