Klubo A. Klimavičius ieškojo nuo praėjusių metų lapkričio, kai pasibaigus sutarčiai išsiskyrė su Rusijos "Premier" lygos klubu Maskvos "Dinamo".

Lietuvis bandė laimę Arnhemo "Vitesse" (Olandija), Samaros "Krylja Sovetov" (Rusija) ir Edinburgo "Hearts" (Škotija) klubų peržiūrose, o neseniai taip pat buvo nuvykęs į Anglijos trečiojo diviziono ekipą "Leeds United". Paieškas gynėjas baigė "Ural" klube, kurio treneris pats pasikvietė A. Klimavičių į savo gretas.

- Gal jau galite įvardyti savo naująją komandą?,- Futbolas.lt paklausė A. Klimavičiaus.

- Turėčiau žaisti "Ural" klube. Sutarties su juo dar nepasirašiau, bet jau viskas aptarta. Pirmadienį išskrisiu į Rusiją ir su komanda vyksime į Sočį. Jei gausiu darbo vizą, su "Ural" pasirašysiu sutartį vieneriems metams. Sutarėme, kad jei vasarą sulauksiu stipresnio klubo kvietimo, galėsiu palikti "Ural".

- "Ural" žaidžia tik Rusijos pirmojoje lygoje. Ar jūsų sprendimui turėjo įtakos tai, kad šioje komandoje rungtyniauja R. Poškus?

- Žinoma, linksmiau, kai komandoje yra lietuvis. Tačiau didesnę įtaką apsisprendimui turėjo tai, kad "Ural" futbolininkams keliami aukšti tikslai. Klubo vadovai nori, kad komanda iškoptų į Rusijos aukščiausiąją lygą. Man paskambino pats "Ural" treneris, pakvietė į ekipą. Jis sakė, kad mane žino, todėl nereikės dalyvauti peržiūroje.

- Jūs apie komandą pasikalbėjote su R. Poškumi?

- Skambinau ir R. Poškui, ir Rusijos pirmojoje lygoje žaidžiančiam Mantui Savėnui. Jie abu teigiamai atsiliepė apie "Ural". Mantas tvirtino, kad "Ural" sudėtis pakankamai stipri.

- Kovo 28 dieną Lietuvos rinktinė žais pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes su Prancūzija. Tą dieną "Ural" rungtyniaus su Novosibirsko "Sibir". Tad Rusijos pirmenybių starte klubui neatstovausite...

- Treneriai žinojo mano situaciją, dėl to problemų nėra. Žaisti rinktinėje yra kur kas svarbiau.

- Gal pamėgintumėte paprognozuoti, kaip galėtų pasibaigti mačas Kaune tarp Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių?

- Manau, prognozuoti dar per anksti. Palaukime kol mūsų rinktinė susirinks į treniruočių stovyklą Vokietijoje.