„Aš labai norėjau grįžti į darbą ir grįžau. Esu nuoširdžiai dėkingas klubui už paramą sunkios ligos metu. Džiaugiuosi, kad Dievas man grąžino sveikatą ir vėl galiu dirbti mėgstamiausią trenerio darbą“, - sako R. Girskis. „Esu daug dirbęs Lietuvoje, Rusijoje, Ukrainoje ir nei vienas neliko man abejingas. Aš supratau, kad krepšinyje dirbau ne veltui - įsigijau daug draugų“.

Būtent tikslas padėjo treneriui įveikti vėžį, kuris jam buvo diagnozuotas 2007 metų vasarą. Trenerį įkvėpė ir garsių sportininkų pavyzdžiai.

„Noras dirbti man labai padėjo. Aš sau kėliau užduotį. Man reikėjo kažko. Dviratininko Lance'o Armstrongo pavyzdys mane užkrėtė – jeigu jis sugebėjo sugrįžti ir septynis kartus laimėti „Tour de France“ lenktynes, tai kodėl aš negaliu? Aš noriu sau įrodyti, kad aš galiu ir dėl to aš esu labai laimingas“.

Antrą kartą išgirsti diagnozę būtų baisiau

„Dievas atsiuntė tokį išbandymą ir jį reikia ištverti. Jeigu aš dabar sužinočiau, kad sergu vėžiu, kai jau gydžiausi beveik metus laiko – man būtų labai baisu, nes aš jau žinau, kas manęs lauktų. Aš praėjau pragarą. Mane supras tik tas, kas tai patyrė“, - teigia krepšinio treneris. - Sportuojant ir dirbant treneriu, mano stiprus charakteris labai padėjo“.

R. Girskis džiaugiasi, kad pavyko įveikti vėžį ir tikisi, kad jis nesugrįš. Praėjusių metų balandžio pabaigoje treneriui Berlyne buvo atlikti išsamūs tyrimai, kurie parodo smulkiausias piktybines daleles organizme.

„Po tyrimų man buvo pasakyta, kad gal auglys ir yra, bet jis jau nepiktybinis. Dar reikia labai daug ką padaryti, kad vėžys nesugrįžtų ir aš nežinau, ar esu pajėgus tai padaryti. Labai norėčiau, bet garantijos niekas neduoda“.

Grįš į Lietuvą

Prie R. Girskio gydymo daug prisidėjo ir Lietuvos medikai, kuriems teko taisyti kolegų iš Ukrainos klaidas. Pasibaigus krepšinio sezonui treneris planuoja pasitraukti iš „Azovmaš“ klubo ir grįžti į Lietuvą.

„Tėvynėje sveikti lengviau, manau, kad ir tai turėjo nemažai įtakos. Gydytojai čia labai geri, ir sava aplinka. Namie pasveikti lengviau... Jau galiu garsiai pasakyti, kad po šio sezono, galvoju apie grįžimą į Lietuvą visam laikui“, - tvirtina R. Girskis.

Ukrainos klubą lietuvis treniruoja jau ketverius metus. Kol gydėsi vėžį, R. Girskis dirbo „Azovmaš“ sporto direktoriumi.

Per savo karjerą R. Girskis taip pat yra vadovavęs Vilniaus „Statybos“, Klaipėdos „Neptūno“, Juanio „Ju An“ (Kinija) ir Mineralinių Vandenų „Lokomotyvo“ (Rusija) klubams.

1996-2001 metais dirbo Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko asistentu ir padėjo iškovoti 2000 metų Sidnėjaus olimpiados bronzą.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją