Apie „Žalgirio“ naujienas ir permainas pasakojo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

– Ar pirmoje komandos treniruotėje jau išvysime naujokų?

„Žalgiris“ pasirašė kontraktus su gynėju Georgu Freidgeimu ir gynėjo bei saugo pozicijoje galinčiu žaisti Vaidu Šilėnu, jie atvyksta iš „Šiaulių“ klubo. Taip pat komandą papildė Lietuvos jaunimo rinktinės gynėjas Denisas Gordejus, pernai jis atstovavo Gargždų „Bangai“.

Į „Žalgirį“ sugrįžta vartininkas Marius Rapalis ir pakvietėme jauną perspektyvų vartininką Aivarą Bražinską, jis pernai gynė Kauno „Atleto“ vartus. Su pagrindine komanda treniruosis dublerių ekipoje sėkmingai pasirodę Audrys Paulauskas, Edgaras Žarskis, Rokas Janilionis, Justas Baltrimavičius ir Daumantas Žukauskas.

– Ar komandoje bus naujų legionierių?

– Jau pasirašytas kontraktas su legionieriumi iš Gruzijos Bakaru Adamia, perspektyvus devyniolikmetis saugas perėjo iš Tbilisio „Dinamo“. Nuo pirmų treniruočių prie komandos prisidės pernai traumą gydęsis prancūzas Goranas Jerkovičius, treneriai įvertins jo galimybes ir spręs, ar jis liks „Žalgiryje“.

Planuojame, kad peržiūroje dalyvaus 6-7 užsieniečiai. Treniruočių stovykloje matysime ir nemažai lietuvių, po peržiūros paaiškės, su kuriais iš jų bus pasirašyti kontraktai.

– Kurių futbolininkų neliks „Žalgiryje“?

– Labai gaila, bet išvyksta Algis Jankauskas. „Žalgirio“ kapitonas gavo patrauklų pasiūlymą iš Kinijos. Nedarome jam kliūčių karjerą tęsti užsienyje, bet sutarėme, kad grįžęs į Lietuvą, jis vėl užsivilks žaliai-baltus marškinėlius.

Užsienio klubuose laimės nusprendė ieškoti ir Davydas Arlauskis. Kontraktai nepratęsti su veteranais Igoriu Morinu, Giedrium Barevičium, Igoriu Steško ir Pavelu Leusu bei legionieriais Janu Bobrovskiu ir Romanu Nagumanovu.

– Kur vyks pasiruošimas sezonui, su kokiomis komandomis numatytos kontrolinės rungtynės?

– Pradžioje sezonui ruošimės „Sportimos“ manieže, čia žaisime ir pirmas draugiškas rungtynes su Lietuvos ir kaimyninės Latvijos klubais. Vasario pabaigoje surengsime treniruočių stovyklą Lenkijoje, ten taip pat tęsime draugiškų rungtynių ciklą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją