„Rungtynės taip ir vadinasi „Legendų diena“. Jos organizuojamos nuo 2005-ų metų ir visą laiką vyksta Hamburge. Pastaruosius dvejus metus negalėjau dalyvauti šiame renginyje, nes teko darbuotis Azerbaidžane ir kitose šalyse. Gavau kvietimą ir vyksiu, nes šiuo metu esu šiek tiek laisvesnis. Manau, kad tai yra pripažinimas ir įvertinimas“, – pokalbį su DELFI pradėjo 44-erių metų V. Ivanauskas.

Lietuvos futbolininkui iš pagarbos Vokietijoje bus patiestas raudonas kilimas.

„Rungtynėse visi geriausi Hamburgo klubo žaidėjai kovos prieš pasaulio rinktinę. Viskas vyksta geros valios ar gero noro principu, o visos surinktos lėšos bus atiduotos vaikams. Kelionę nuo pat Vilniaus iki pasitikimo man organizuoja vokiečiai, viskas sudėliota, programa sudaryta. Būsime pristatyti stadione, mums bus patiestas raudonas kilimas. Pernai rungtynes stebėjo 40 tūkst. žiūrovų, tiek pat aistruolių ar net daugiau laukiama ir šiemet“, – DELFI sakė V. Ivanauskas.

Pirmas lietuvis „Bundeslygoje“

Kaunietis buvo pirmas lietuvis žaidęs elitiniame Vokietijos futbolo divizione – „Bundeslygoje“.

„Aš pirmas lietuvis Vokietijos „Bundeslygoje“. Tai mano pripažinimas. Hamburge tikrai man buvo sėkmingi visi ketveri metai. Manau, kad tai buvo karjeros viršūnė, kurią man teko pasiekti. Hamburgo žiūrovai ir publika mane prisimena. Esu žinomas visoje Vokietijoje ir tai man malonu. Malonu, kad prisimena, jaučiu pakilimą, – prisiminė V. Ivanauskas. – Aš „Hamburg“ klubui „Bundeslygoje“ atstovavau 95-eriose rungtynėse, neskaičiuojant Vokietijos ir Europos taurių susitikimų, kurių dar buvo apie 30. Taigi išeitų gerokai virš 100. Įvarčių esu pasiekęs nedaug – 25“.

Kai V. Ivanauskas gynė HSV spalvas, aistruoliai pagamino ir Hamburgo stadione iškabindavo specialiai lietuviui skirtą vėliavą. Koks jos likimas dabar?

„Ji kabo iki šiol. Tai 10 metrų dydžio vėliava ir kiekvienais metais yra iškabinama stadione. Aš kiekvienais metais susitinku su tuo fanu, kuris moka didelius pinigus už galimybę šią vėliavą iškabinti, nes laisvų vietų stadione nėra. Tas mano gerbėjas yra vokietis, banko darbuotojas“, – pasakojo buvęs futbolininkas.

Hamburge spindės futbolo žvaigždės

Žvaigždžių rungtynėse dalyvaus Vokietijos ir pasaulio futbolo žvaigždynas.

„Komandų sudėtys labai originalios. Dalyvaus buvę hamburgiečiai, buvę mano treneriai Felixas Magathas ir vokiečių futbolo legenda Uwe Seleris. O pasaulio rinktinei atstovaus Lotharas Matthausas, Rudi Volleris, Giovanni Elberis, Krassimiras Balakovas, bus daug buvusių pasaulio čempionų. Bus Andreasas Brehme, pelnęs pergalingą įvartį 1990 metų pasaulio čempionate (į Argentinos vartus iš 11 metrų baudinio – DELFI), Guido Buchwaldas, Karlas-Heinzas Rummenigge, Mehmetas Schollis, Fredy Bobičius, šveicaras Stephane'as Chapuisat ir daugybė kitų. Tai bus visų laikų Vokietijos rinktinė papildyta labai stipriais užsieniečiais“, – dalyvius DELFI vardino V. Ivanauskas.

Buvęs Lietuvos rinktinės lyderis nuolat palaiko sportinę formą, todėl žada mūsų šalies futbolui gėdos nepadaryti.

„Žiūriu į sudėtį ir skaičiuoju, kad tų futbolininkų, su kuriais pats žaidžiau, žvaigždžių rungtynėse bus 10. Tai bus futbolo šou. Renginyje dalyvaus jungtinė „Hamburg“ ir „St. Pauli“ klubų komanda. Iš mūsų hamburgiečių-legionierių be manęs lietuvio dar yra danas, olandas, bosnis Sergejus Barbarezas, argentinietis Cardosa ir buvęs „jugas“ Janas Kočianas.

Reikės ruoštis. Ačiū Dievui, sudėtyje yra daug futbolininkų tai visų rungtynių bėgioti nereikės (juokiasi). Aš palaikau formą ir dėl savo žaidimo kokybės man nėra baisu. Svarbiausia, kad kokių nors traumų neatsirastų“, – sau linkėjo V. Ivanauskas.

Po rungtynių – į teatrą

Po rungtynių iškilmės persikels į Hamburgo teatrą, o futbolininkai sportinę aprangą pakeis frakais.

„Po rungtynių, vakare, didžiajame Tivoli teatre (Tivoli Theater Hamburg) vyks oficialus priėmimas, kur ir bus renkamas lėšos labdarai. Iškilmes transliuos televizija, yra numatytas tam tikras aprangos kodas, su džinsais tikrai neisiu. Turiu kvietimą dviem asmenims, taigi mane lydės Vokietijoje gyvenanti dukra. Ji atskris iš Miuncheno. Prieš kelias dienas viešėjo Lietuvoje. Ji save taip pat vadina hamburgiete, šis renginys jai stimulas. Daug kas pažįsta, nes ji Vokietijoje siekia dainininkės karjeros. Tai bus malonus siurprizas jai“, – teigė V. Ivanauskas.

Praėjusį savaitgalį prasidėjo naujas „Bundeslygos“ sezonas. Kokį klubą čempionate palaiko V. Ivanauskas – savaime aišku.

„Taip, palaikau tik „Hamburg“ klubą. Hamburgas yra ir liks mano širdyje visą gyvenimą. Klube visą laiką esu laukiamas, turiu savo nuolatinę vietą stadiono ložėje. Ji skiriama buvusiems „Hamburg“ klubo futbolininkams. Aš, kaip ne kartą jau sakiau, esu ir liksiu tikras žalgirietis ir hamburgietis“, – DELFI su pasididžiavimu kalbėjo V. Ivanauskas.

„Šiaulių“ klubas – tarpinė stotelė?

Neseniai V. Ivanauskas tapo Lietuvos A lygos čempione žaidžiančio Šiaulių „Šiaulių“ klubo vyriausiu treneriu.

„Visą vasarą buvau užimtas, dalyvavau trenerių stažuotėse keliose užsienio valstybėse, kur įgijau svarbią patirtį. Ilgai nebuvau Lietuvoje, bet šios vasaros pabaigoje buvau laisvesnis ir mane pakvietė „Šiauliai“. Sutikau jiems padėti. „Šiaulių“ klubas ne naujas, kaip buvo Gargždų „Bangoje“ ar Vilniaus „Vėtroje“. Organizacinis futbolo darbas Šiauliuose sutvarkytas gerai. Toliau? Žiūrėsime... Dabar dar esu nepatenkintas auklėtinių žaidimo kokybe, nors surinkome optimalų taškų skaičių. Iki mano norimos kokybės – dar labai toli. Iki to, ką aš įsivaizduoju, ką jie sugeba“, – DELFI paaiškino V. Ivanauskas.

„Hamburg“ žvaigždžių sudėtis: Golz, Thomforde, Demuth, Hollerbach, Rosenfeld, Kaltz, Kočian, Schlindwein, Schnoor, Zander, Stanislawski, Trulsen, Addo, Bein, Beinlich, Cardoso, Gronau, Magath, Mazingu-Dinzey, Sporl, Studer, Tofting, von Heesen, Doll, Driller, Golke, Ivanauskas, Marin, Prager, Scherz, Wenzel.

Vokietijos žvaigždžių rinktinė: Lehmann, Augenthaler, Brehme, Buchwald, Domer, Helmer, Rehmer, Schulz, Eilts, Balakov, Gaudinho, Heldt, Matthaus, Moller, Ramelow, Rummenigge, Scholl, Ailton, Bobič, Chapuisat, Fischer, Kirsten, Kuntz, Mill, Pavlsen, Riedle, Thom.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją