Į kuriozišką situaciją pateko ir VMFD „Žalgiris“, nežinantis, ar sekmadienį turės „rungtyniauti“ su subyrėjusia varžovų komanda.

DELFI žiniomis, trečiadienį LFF Varžybų ir renginių skyrius išsiuntė užklausą REO klubui, teiraudamasis, ar S. Žentelis turi įgaliojimą priimti sprendimą nutraukti klubo veiklą. Klaustukų LFF kilo dėl to, jog dokumentuose, kuriuos federacijai yra pateikęs sostinės klubas, tokia teisė numatyta tik REO prezidentui Rimantui Turskiui, liepos pabaigoje viešai paskelbusiam apie savo pasitraukimą. Raštiško patvirtinimo, jog klubo vadovai pasikeitė, LFF nėra gavusi.

Anot LFF atstovo Vaidoto Januškos, atsakymo federacija lauks dvi savaites. Jei REO vadovybė į paklausimą nereaguos, LFF Drausmės komitetas veikiausiai pašalins A lygos debiutantų klubą iš pirmenybių už du neatvykimus į rungtynes.

Toks įvykių posūkis turėtų įtakos visai A lygos turnyro lentelei. Jei savanoriško klubo pasitraukimo atveju REO ligšioliniai rezultatai liktų galioti, tai pašalinus vilniečius jie būtų anuliuojami. Tai būtų gera žinia komandoms, kurios barstė taškus žaisdamos su vienais iš A lygos autsaiderių, pavyzdžiui, birželį Vilniaus derbį pralaimėjusiam VMFD „Žalgiriui“.

Kita vertus, tuos pačius žalgiriečius REO klubo agonija pastatė į keblią situaciją. Lietuvos vicečempionų ekipos vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė tik iš DELFI sužinojo, kad formaliai REO dar nėra pasitraukęs iš A lygos. Tuo tarpu sekmadienį sostinėje numatytas „Žalgirio“ ir REO susitikimas, į kurį žalgiriečiai turės atvykti.

Primename, kad liepą REO neatvyko į savo namų rungtynes su Panevėžio „Ekranu“ ir viešojoje erdvėje pirmą kartą pagrasino pasitraukti iš A lygos. Bet taip ir neįteikęs jokio oficialaus sprendimo LFF, klubas pratęsė savo veiklą A lygoje, atsistatydinus R. Turskiui.

Antrąsyk čempionato mačą vilniečiai praleido antradienį, neišvykę į Pakruojį, kur turėjo susitikti su vietos „Kruojos“ futbolininkais. Tą pačią dieną LFF sulaukė S. Žentelio pasirašyto rašto apie stabdomą klubo veiklą. Viešu pranešimu klubas paaiškino, kad nebegali toliau dalyvauti pirmenybėse, nes dėl 40 tūkst. litų skolos Lietuvos futbolo teisėjų asociacijai (LFTA) LFF uždraudė registruoti naujus žaidėjus.

A lygoje šį sezoną REO sužaidė 24 rungtynes, per kurias surinko 19 taškų ir žengė aštuntoje vietoje tarp dešimties komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)