Teismas patenkino J.Kvedaro skundą

Pirmadienį Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) surengtas LFF Vykdomojo komiteto (VK) posėdis. Prieš jį VK narius pasiekė Kauno apygardos teismo nutartis, kuria panaikintas Kauno miesto apylinkės teismo sprendimas J. Kvedarą laikinai nušalinti nuo pareigų.

LFF vadovui buvo mesti kaltinimai pasisavinus UEFA Lietuvai skirtus pinigus.

„Galiu pasakyti tik vieną, kad nei Liutauras Varanavičius galėjo paimti tuos pinigus, nei aš galėjau, kaip rašo. Nors ant manęs L. Varanavičius kažką ir sako, bet aš iš tikrųjų nuo 2006 iki 2010 metų, kai jie tikrino, aš nieko nenešiau, jis viską nešė. Bet aš galiu pasakyti, kad ir jis nieko nepaėmė“, - po posėdžio teigė J. Kvedaras.

LFF vadovas įsitikinęs, kad neigiama informacija apie galimas neskaidrias machinacijas futbolui sudavė dar vieną smūgį.

„Kiekvienas negeras parašymas pakenkia daug. Kaip visuomet išsitempti labai lengva, o nusiprausti sunku“, - teigė J. Kvedaras.

Nesilaiko kėdės

J. Kvedaras, kuris ne kartą sietas su Kauno nusikalstamu pasauliu, teigia nesilaikąs posto ir pasitrauksiąs jei tik bus rastas „tinkamas kandidatas“.

Tačiau LFF vadovas apie pasitraukimą savo noru negalvoja. J. Kvedaras įsitikinęs, kad pasitraukimas savo noru reikštų pasidavimą.

„Jei atsiras labai tinkamas kandidatas, kuris norėtų, tai aš norėčiau jam perduoti, kad jis futbolą privestų iki galo. Aš gi nesilaikau (prezidento kėdės – DELFI). Paprasčiausiai mane taip apšmeižė ir aš negaliu taip išeiti. Jei išeičiau sakytų: taip, tu vagis. Kodėl aš turėčiau galvoti apie pasitraukimą? Aš jums dar kartą aiškinu: jeigu rasiu žmogų, jei futbolo visuomenė pasakys, kad yra tinkamas kandidatas – pasitrauksiu kad ir rytoj. Mes taip ir kalbėjome, kad jeigu kuris nori – prašau, kad ir nuo rytdienos“, - sakė J. Kvedaras.

„Jeigu VK, konferencija pareikš: gerbiamasis, Jūs praradote pasitikėjimą ir taip toliau. Tada prašau. Tai yra normalu. Niekas gi nesilaiko. Bet turi pareikšti VK, turi pareikšti konferencija“, - priduria J. Kvedaras.

Nors LFF vadovas jaučiasi apšmeižtas į teismą kreiptis neketina.

„Jeigu gyvenčiau Vokietijoje – kreipčiausi. Lietuvoje nesikreipsiu“, - sako J. Kvedaras.

Posėdis – už uždarų durų

Pirmadienio posėdis NFA surengtas už uždarų durų, kurias akylai saugojo keli apsaugos tarnybos darbuotojai. Net vaikus į treniruotes atvedusiems tėvams nebuvo leista savo atžalų palydėti iki persirengimo kambarių.

Tačiau LFF vadovas dėjosi apie sustiprintą apsaugą nieko nežinantis.

„Kur apsauga? Kad čia nieko nėra. Tai normalu, kad nemaišytų darbui. Vienas dalykas, čia nėra tiek daug apsaugos. Čia yra labai daug darbuotojų. Aš nemačiau daug apsaugos. Užrakintos durys? Kur užrakintos? Aš nežinau. Aš vaikščiojau pirmyn atgal. Aš negaliu sakyti to, su kuo nesusidūriau. Nežinau, kodėl buvo užrakintos durys. Mes posėdžiavome antrame aukšte, tai kaip gali būti durys užrakintos? Jeigu neįleido tai matyt yra kažkokia bendra tvarka. Negali jie visur leisti. Gal dingsta kažkas. Nežinau, jūs jų paklauskite“, - teigė J. Kvedaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)