Artimiausiu metu turėtų būti pareikšti įtarimai ir iš UEFA gautus pinigus skirstančiai federacijos Finansų skyriaus vadovei, nušalinto LFF prezidento sugyventinei Daliai Žigelienei, taip pat dar keliems su J. Kvedaru susijusiems LFF vykdomojo komiteto nariams ir verslininkams, informuoja „Lietuvos rytas“.

Baudžiamoji byla J. Kvedarui iškelta praėjusių metų pabaigoje. Tyrimą atlikusi Valstybinė mokesčių inspekcija konstatavo, kad itin prabangiai gyvenantis LFF prezidentas per metus vien oficialiai išleidžia beveik pusę milijono litų, tačiau tokios sumos negali pagrįsti.

J. Kvedaras pirko butus Palangoje, važinėjo kelis šimtus tūkstančių litų kainuojančiais automobiliais, įsigijo brangų motociklą „Harley-Davidson”.

Ši mokesčių prievaizdų surinkta medžiaga buvo perduota Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai, kuri ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto praturtėjimo.

Pareigūnų apklaustas J. Kvedaras nurodė kelis asmenis, iš kurių esą buvo pasiskolinęs dideles pinigų sumas. Bet vėliau nustatyta, kad tai netiesa. Pareigūnai gavo duomenų apie galimas UEFA pinigų grobstymo schemas.

J. Kvedaras LFF prezidentu išrinktas šių metų kovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)