Teismas analogišką E. Jakubausko prašymą atmetė jau antrą kartą: taikyti laikinąsias apsaugos priemones „Žalgirio“ bankroto administratorius pageidavo ir praėjusią gegužę.

Primename, kad VMFD „Žalgirio“ atstovai ir prieš keletą metų nustekento to paties pavadinimo klubo valdymą perėmęs administratorius teisme susikibo dėl teisės tituluotis legendiniu vardu.

Ieškovai tvirtina, kad VMFD „Žalgirio“ klubas neteisėtai naudojasi žymeniu „Žalgiris“, ir teismo prašo įpareigoti atsakovą pakeisti juridinio asmens pavadinimą, klubo veikloje nebenaudoti prekių ženklo „Žalgiris“ bei atlyginti 100 tūkst. litų turtinę žalą. VMFD „Žalgirio“ vadovai su šiais kaltinimais kategoriškai nesutinka.

Kitas šios bylos posėdis numatytas vasarį.

Primename, kad FK „Žalgiris“ į finansinę duobę įkrito 2008 metų birželį Maskvoje sulaikius klubo savininką V. Kastujevą. Verslininką teismas Maskvoje vėliau nuteisė dėl turto prievartavimo.

2009 metų pradžioje neapsikentę komandos nariai ir aistruoliai įkūrė Vilniaus miesto futbolo draugiją „Žalgiris“, į kurią vėliau persikėlė iš klubo per finansinę sausrą neišsilakstę žaidėjai ir personalas. Tuo tarpu be komandos likusiam V. Kastujevo „Žalgiriui“ 2010-ų vasarį pradėta bankroto procedūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją