Teigiama, kad juodojoje rinkoje šio krovinio vertė daugiau nei 1,3 mln. eurų.

Apie nusikaltimą padariusį asmenį daugiau jokios informacijos Vokietijos pareigūnai nesuteikė – lietuviai šios situacijos taip pat nekomentuoja.

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis neatskleidė Vokietijoje sulaikyto asmens tikslių duomenų.

„Mes tai nekomentuojame, žinokite. Nes ne mūsų byla, mes neteikiame jokios informacijos. Galime tik patvirtinti, kad jis tikrai buvo sulaikytas ir viskas. Dabar aš nelabai žinau tos pavardės, reikės pasitikslinti. Mes esame išsiuntę jiems raštą į Vokietiją dėl informacijos mūsų žiniasklaidai, bet atsakymo kol kas negavome. Mes oficialiai neturime teisės atskleisti to asmens duomenų“, - kalbėjo R. Matonis.

Net ir be policijos pagalbos „Sport1“ televizijos kanalas išsiaiškino, kad įtariama, jog nelegalų krovinį galėjo vežti praėjusį sezoną „Atletui“ atstovavęs V. Macianskis.

Šį sezoną futbolininką kalbino A lygoje rungtyniaujanti Pakruojo „Kruoja“, tačiau dėl futbolininko traumos sutarties pasirašymo data buvo atidėta vėlesniam laikui.

„Buvo jis atvažiavęs, jis treniravosi su komanda, bet mes nežinojome apie jo sveikatos problemas. Jam yra stuburo disko išvarža. Mes sutarėme, kad iki vasaros jis bandys išsigydyti, o paskui žiūrėsime. Mes jo neregistravome. Kol kas nėra priimtas sprendimas. Negalėčiau pasakyti, kur šiuo metu jis yra“, - sakė „Kruojos“ direktorius Arūnas Šimkūnas.

V. Macianskis šiuo metu yra sulaikytas Vokietijoje. Jei įtarimai pasitvirtins, jam gresia laisvės atėmimas nuo penkerių iki septynerių metų.